Türkiye'de online hastane dönemi başladı

Doctor Turkey tarafından oluşturulan online sağlık hizmeti kapsamında her branştan hizmet verebilecek 300'ün üzerinde uzman doktor ile anında bağlantı kurulabiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'de yeni hizmete giren online hastane sistemi Doctor Turkey ile sağlık hizmetleri artık cep telefonlarına taşınıyor. 

Doctor Turkey tarafından oluşturulan online sağlık hizmeti kapsamında 7/24 her branştan hizmet verebilecek 300'ün üzerinde uzman doktor ile anında bağlantı kurulabilecek. Cep telefonları, tablet yada bilgisayardan yüz yüze muayene ve rapor yanıtlamak artık mümkün. 
         
Amerika'da yapılan araştırmalar doktor vizitelerinin %75'inin sadece bilgi alma amaçlı olduğunu ve 2014 yılında 16 milyon kişinin online muayene hizmeti aldığını göstermektedir. Dünya'nın her yerinden Doctor Turkey hekimlerine dilediğiniz zaman muayene olma imkanı bulunuyor. Kişiye özel ve sürekli bilgi paylaşımının bulunduğu hizmette hastaneye gitmeden tarafsız 2. görüş alma fırsatı sunuluyor.

Hastaneye gitmeye gerek olup olmadığa karar veremeyen kullanıcılar, laboratuvar sonuçlarını yorumlatmak istediklerinde, doktora gitmeye vakit bulamadıklarında online hastane hizmetinden kolayca yararlanabiliyor. Ev, iş yeri, tatil yada yurt dışında bulunurken bile cep telefonundan psikoterapi alınabiliyor hatta dermatolog ve plastik cerrahlar ile görüşüp hizmet alınabiliyor.
     
Yatırım maliyeti 500 bin dolar

İki yılı aşkın bir çalışmanın ürünü olan online hastane sistemi Eylül 2015 itibari ile hayata geçirildi. Yaklaşık 500.000 dolar yatırım maliyetine sahip Doctor Turkey sağlık sektöründe çığır açıyor. 4,5 G sistemi ile anında kolay ve hızlı erişime sahip olacak olan sistem eksiksiz bir hizmet sunmayı hedefliyor. Cep telefonuna indirilen doctorturkey applikayonu ile de doktorlarla yüzyüze görüşmek, soru sormak, hastalığınızla ilgili resim çekim paylaşmak mümkün.

Türkiye'de sağlık turizmini başlatan ve son 10 yılda 300 bin hastanın yanı sıra 200 milyon Euro gelir kaynağı oluşturan ekip tarafından hayata geçirilen online hastane hizmeti ile komşu ülkelerdeki 500 milyon nüfusa ulaşmak ve güvenilir sağlık hizmeti sunmak için ar-ge çalışmalarına devam ediyor.

Ayrıca telekomünikasyon firmalarının yoğun ilgisi ile karşılaşan DoctorTurkey 2015 yılı sonuna kadar sistemin tüm Türkiye'ye ve yurtdışına yayılması ve yeni projeler konusunda çözüm ortağını belirlemeyi planlıyor. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir