"Yeditepe EpilepsiSiz" projesine ödül

"Yeditepe EpilepsiSiz" projesi, Sağlık Bilişimi Derneği'nin düzenlediği 3. Altın Steteskop Ödül Töreni'nde "Jüri Özel Ödülü"ne layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

"Yeditepe EpilepsiSiz" projesi, Sağlık Bilişimi Derneği'nin düzenlediği 3. Altın Steteskop Ödül Töreni'nde "Jüri Özel Ödülü"ne layık görüldü. 

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, halk arasında genellikle "sara" olarak bilinen epilepsi hastalığı, Türkiye'de 1 milyona yakın insanı etkiliyor. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, epilepsi hastalığı konusunda halk arasında bilinç düzeyini artırmak, teşhis ve tedavisi hakkında bilgilendirme yapmak, hastalığı toplumun tanımasını sağlamak amacıyla "Yeditepe EpilepsiSiz" projesi hayata geçirildi. 

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gazi Yaşargil, Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Canan Aykut Bingöl, Başhekim Faruk Yencilek, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Berrin Aktekin ve Nöroşirurji Ana Bilim Dalı Başkanı Uğur Türe projeye büyük destek verdi. 

Bilişimi destekleyen sağlık kurumlarının yönetici ve profesyonellerinin başarılarını paylaşmak ve bilişim dostu olmaya teşvik etmek amacıyla Sağlık Bilişimi Derneği tarafından düzenlenen 3. Altın Steteskop Ödül Töreni'nde "Jüri Özel Ödülü" Yeditepe EpilepsiSiz Projesi'nin oldu. 

"Yeditepe EpilepsiSiz" projesi 

"Epilepsi Günlüğü", "Epilepsi Nöbeti Video Kaydı" gibi özellikleri içinde barındıran "Yeditepe EpilepsiSiz" projesinin akıllı telefon uygulaması, iOS ve Android işletim sistemi bulunan akıllı telefonlara ücretsiz indirilerek kullanılabiliyor. Projenin akıllı telefon uygulaması ve web sitesinin sunduğu "Epilepsi Günlüğü" özelliği, epilepsi hastalarının çeşitli verilerinin kayıt edilebilmesine imkan sunarak, hasta yakınlarına yardımcı oluyor ve hekimlerin doğru veriyi analiz edebilmelerini sağlıyor. 

Uygulama ile birlikte "www.yeditepeepilepsisiz.com" adresindeki web sitesi ile senkronize çalışarak hastaların kişisel arşiv tutmasına da imkan sağlanıyor. Ayrıca site ve uygulama üzerinde epilepsi hastalığı hakkında bilgilendirici içeriklere ve videolara ulaşılabiliyor. Uygulama sayesinde hastalığın teşhis ve tedavisinde gerekli olan çeşitli veriler kayıt altında tutulup, istenildiği zaman doktor ile paylaşılabiliyor.