Sakaryalı fındık üreticilerinin yüzü gülecek

Sakarya Ziraat Odası Başkanı Şenoğlu, geçen sene don yüzünden 66 bin ton civarındaki rekoltenin bu sene 92-96 bin civarında olacağını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin (TZOB) fındık rekoltesi tahminine ilişkin, "Giresun, Ordu ve Trabzon'da don olayları olduğu için oralarda verim düştü, geçen sene bizde de don vardı, 66 bin ton civarındaydı rekoltemiz, bu sene 92-96 bin civarında" dedi.

Şenoğlu, Sakaryalı üreticilerin TZOB'nin rekolte tahmini dolayısıyla yüzlerinin güldüğünü söyledi.

Don olaylarının çiftçileri olumsuz etkilediğini anlatan Şenoğlu, "Giresun, Ordu ve Trabzon'da don olayları olduğu için oralarda verim düştü, geçen sene bizde de don vardı, 66 bin ton civarındaydı rekoltemiz, bu sene 92-96 bin civarında. Fındık para yapacak. Neden para yapacak? Normalde fındık, Türkiye'de 600 bin ton civarındaydı. Son tahminlerde 370-400 bin ton civarlarında. Çiftçinin ihracata vermiş olduğu söz var. Onlara fındık temin etmesi gerekiyor. Onun için fındık bu sene para yapacak" şeklinde konuştu.

Üreticilerin fındıklarını piyasaya aynı anda sürmemeleri halinde kilogram fiyatının 15 liraya kadar çıkabileceğine dikkati çeken Şenoğlu, "Sakarya çiftçisinin yüzü gülecek tabii. Sakarya'daki çiftçilerin durumu çok iyi ama zarara uğayan çiftçimizin durumu iyi değil" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir