'Saldırılar uluslararası yasaların ihlali'

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'deki IŞİD hedeflerine yapılan hava saldırılarının "uluslararası yasaların ihlali" olduğunu savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'deki IŞİD hedeflerine yapılan hava saldırılarının "uluslararası yasaların ihlali" olduğunu savundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, benzer saldırıların gerçekleştirilmesi için Suriye yönetiminden izin alınması veya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) karar kabul edilmesi gerektiği belirtildi. 

Açıklamada, Suriye yönetiminin izni veya BMGK'nin kararı olmaksızın gerçekleşen saldırıların "uluslararası yasaların ihlali" anlamına geldiği iddia edildi.

Daha önce de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BM Genel Sekreteri Ban Ki mun ile yaptığı telefon konuşmasında, hava saldırılarında Suriye yönetiminden izin alınması gerektiğini ifade etmişti. 

ABD ordusu ve partner ülkelerin güçleri, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullanarak, Suriye'deki IŞİD hedeflerine karşı operasyon başlatmıştı.