Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı 24 Nisan'da başlıyor

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 24-27 Nisan arasında gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın 24-27 Nisan arasında gerçekleştirileceğini bildirdi.

Ertekin, eski stat alanında bu yıl ilk defa düzenlenecek fuarda, sektör temsilcilerinin yeni ürünlerini tanıtma imkanı bulacağını söyledi.

Türkiye'nin en önemli tarım merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'da açılacak fuarın, bölgenin diğer illerine de hitap edebilecek büyüklükte olduğunu ifade eden Ertekin, 8 bin metrekarelik alanda açılacak fuara 150 civarında firmanın katılmasının planlandığını vurguladı. Ertekin, fuarın kent ekonomisine ve çiftçisine ciddi katkı sunacağına inandığını dile getirdi.

Fuarı düzenleyen firmanın genel müdürü Musa Öztürk de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de fuara davet edildiğini belirterek, iş adamlarının ve bölge çiftçinin fuara yoğun ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.

Kentte büyük bir fuar alanına ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Düzgün ve ideal bir fuar alanının olmadığı yerde başarılı fuarlar açmak büyük bir özveri gerektiriyor. Fuarcılık işinin üç temel ayağı var. Biz katılımcıları davet ederek ve fuarın tanıtımını yaparak iki temel ayağı yerine getiriyoruz. Fuarcılık her ne kadar ticari bir organizasyon olsa da işin sosyal boyutu daha önemli. Bu fuar Şanlıurfa için önemli bir organizasyon."