'Şaron'un durumu kötüleşiyor'

Sekiz yıldır komada bulunan İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un, sağlık durumunun daha da kötüleştiği bildiriliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BONN- İsrail medyası, sekiz yıl önce komaya giren 85 yaşındaki İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un sağlık durumunun ağırlaştığına yer verdi. İsrail ordu radyosunda yayınlanan haberde, kısa süre önce ameliyat edilen Şaron'un böbreklerinde ciddi sorunlar olduğu belirtildi.

Haber internet portalı Ynet ise doktorlara dayandırdığı haberinde, Şaron'un bir ay önce yoğun bakım ünitesine alındığına yer verdi. Yoğun bakımda sağlık durumu sabitleştirilen Şaron'un, son bir kaç gündür durumunun kötüye gittiği belirtiliyor. Channel 10 televizyonu'nun haberine göre, doktorlar Şaron'u hayatta tutabilmek için büyük çaba sarf ediyor.

4 Ocak 2006'da geçirdiği beyin kanamasının ardından komaya giren Şaron, o zamandan bu yana hayatta tutulmaya çalışılıyor. Şaron’un tedavisi, Tel Aviv'deki Tel Hashomer hastanesinde devam ediyor. İsrail ordusunun eski generali olan Şaron, 2001 yılında başbakan seçilmişti. İlk görev yıllarında, Filistin topraklarında Yahudi yerleşim yerlerine destek veren Şaron, 2005 yılında İsrail güçlerini Gazze Şeridi'nden geri çekmiş ve Yahudi yerleşim yerlerinin inşasını sonlandırmaya çaba göstermişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir