Seçimin galibi Putin

Rusya'da, devlet başkanlığı seçiminde oyların yüzde 22,92'sinin sayıldığı ve Başbakan Vladimir Putin'in yüzde 62,88'lik oy oranıyla seçimi önde götürdüğü bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Rusya Merkez Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Putin'i yüzde 17,42'lik oy oranıyla Komünist Parti Başkanı Gennadiy Züganov, yüzde 7,46

ile milyarder işadamı Mihail Prohorov, yüzde 7,46 ile aşırı milliyetçi Liberal demokratik Parti Başkanı Vladimir Jirinovski ve yüzde 3,68'le Adil Rusya Partisi Başkanı Sergey Mironov'un izlediği kaydedildi.

Devlet Başkanlığı için oy verme işlemi genel olarak sakin geçerken, akşam saatlerinde Dağıstan Cumhuriyeti'nde bir oy verme merkezine militanlar tarafından yapılan saldırıda 3 polisin hayatını kaybettiği, polisin saldırganlara verdiği karşılık sonucunda bir militanın ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Bu arada sandık çıkışı yapılan anketler ve ve ilk oy sayımlarına göre Putin'in kazanacağının teyit edilmesi üzerine yaklaşık 100 bin taraftarı konuşma yapması için Putin'i Kremlin Sarayı'nın yanındaki Manej Meydanı'nda bekliyor.

(AA)

 

Bu konularda ilginizi çekebilir