Adana'ya karnaval dopingi

Adana turizmine ivme kazandıran Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 3’üncüsü 4 Nisan’daki yürüyüş korteji ile başlıyor. 150’ye yakın aktivitenin düzenleneceği, 50 bin ziyaretçinin beklendiği karnavalın kültürel etkinlikleri ise bugün start alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DEMET ÖZTÜRK

ADANA - Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı “Portakal Çiçeği Karnavalı”- nın üçüncüsü için hazırlıklar tamamlandı. Resmi açılışı 4 Nisan Cumartesi günü kortej yürüyüşle başlayacak olan karnavala 50 bin kişinin katılmasının bekleniyor. Kültürel ve sanatsal etkinlikler ise bugün başlayacak ve 15 Nisan tarihine kadar sürecek.

Portakal Çiçeği Karnavalı’nın fikir babası olan Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Adana’ya ve portakal çiçeğine sevgisinden yola çıkarak karnavala öncülük ettiklerini söylerken, Adana başta olmak üzere Türkiye’nin her ilinden konukların Nisan ayında Adana’yı saran portakal çiçeği kokusunun tadını çıkarmasını istediklerini belirtti.

Karnavalın bu yıl üçüncüsünün gerçekleşeceğine vurgu yapan Bozkurt, “Karnaval her sene biraz daha gelişiyor. Bu sene, karnaval ruhunun şehrin daha fazla caddesinde, semtinde yaşanmasını hedefliyoruz ve Adana’nın dört bir yanında 150’ye yakın aktivite düzenlenmesini planlıyoruz. Sanatçılarımızın, sporcularımızın, STK’ların, okulların ve çeşitli grupların gösteri sayıları her geçen yıl artıyor. Sivil inisiyatifl e 2013 yılında başladığımız, 2014 yılında da ikincisini düzenlediğimiz karnaval Adana halkı ve sponsorlarımızın da destekleriyle kısa sayılabilecek bir zamanda çok ses getiren büyük bir etkinliğe dönüştü. Karnavalın yerel ve mülki yönetimlerin, STK’ların, kanaat önderlerinin, medyanın, ünlülerin ve özel sektörün sahiplenmesiyle önümüzdeki yıllarda daha da ileri bir boyuta taşınacağına inanıyorum. Karnavalda pek çok daldan sanatçılar da sokaklarda eserlerini sergileyebilecek” açıklamasını yaptı.

Adana’yı bir ‘marka şehir’ yapma hedefinde olduklarını kaydeden Bozkurt, “Portakal Çiçeği Karnavalı gibi etkinlikler bu anlamda önemli bir adım. Yapılan çalışmalar ile tüm mecralarda yer alınarak Adana’nın bilinirliği üst düzeye çıkarıldı ve Adana’nın imajı yükseltildi. Turizm hareketi ile şehirde ekonomik canlılığın artmasına da doğrudan katkıda bulunuldu. Gerek tarım ve gerekse de gün geçtikçe gelişen bir sanayi kenti olarak Adana cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bu açıdan bakıldığında ulaşım yolları avantajı, konumu ve insan gücü ile Adana her türlü yatırıma hazır bir kent” diye konuştu.

Gerçek bir bahar şenliği yaşamak istiyoruz

Bozkurt, karnavalın insanları sevgi ve hoşgörü çatısı altında buluşturduğuna değinerek, “Herkesin eğlenmesini istiyoruz. Böylece dünya daha medeni ve daha yaşanabilir bir yer olur” ifadesini kullandı. Türkiye’nin her yerinden karnavala katılım beklediklerini vurgulayan Ali Haydar Bozkurt, “Tüm katılımcıları karnavalın açılış kortejine, rengarenk kostümleriyle bekliyoruz. Kenti centilmence bir rekabet içinde başarıyla temsil eden Adanaspor ile Adana Demirspor taraftarlarını da kortejde kendi formalarıyla kol kola, omuz omuza görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Nisan'da Adana'da" mobil uygulaması faaliyette

Özellikle Adana dışından gelen ziyaretçiler için ücretsiz “Nisan’da Adana’da” isimli mobil uygulamayı faaliyete geçirdiklerini belirten Bozkurt, “Şu anda tüm işletim sistemlerine uyarlandı. Mobil uygulama mağazalarından ücretsiz indirilebilir. Nisan’da Adana’da aplikasyonumuzun içinde, Adana’da Gezilecek Yerler başlığı altına yeme içme mekanları, tarihi yerler ve oteller ile ilgili bilgilere ulaşmak çok kolay. Karnaval sırasında günün 24 saati nerede ne yenir, ne içilir, nasıl eğlenilir gibi soruların cevabı hemen alınabilecek. Tarihi ve turistik yerleri hakkında da bilgiler verecek. Adana ile ilgili tüm bilgiler bu uygulamada diyebiliriz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir