Ağrı jeotermal tarımda Antalya ile yarışacak

Diyadin ilçesinde kurulacak Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Ağrı'nın sebze üretiminde söz sahibi olması hedefleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde kurulacak Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, kentin kaderini değiştirecek. 

Vali Musa Işın, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Temel, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak ve kurum müdürleri ile Diyadin ilçesinde jeotermal suyla ısıtılan seraları gezdi. 

İlgililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Işın, ilçede zorlu geçen kış mevsimine rağmen başarılı bir proje uygulandığını belirterek, kentte seracılığın geliştirilmesi ve ilçedeki jeotermal kaynakların değerlendirilmesi amacıyla bir proje hazırlayıp bakanlığa sunduklarını ve bu proje kapsamında Diyadin'de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını söyledi. 

Işın, ilçenin, jeotermal kaynak varlığı açısından büyük potansiyele sahip olduğunu belirterek, "İlçede jeotermal suyla seracılık yapmak insanlara belki hayal olarak gelebilir ama bulunduğumuz 20 dönümlük arazide bugün Antalya'da, Akdeniz'de belki yapılamayan, daha kaliteli üretim yapan bir tesisteyiz. Özellikle burasının önemli olmasının sebebi bazen eksi 40 dereceye varan soğuğa, kar yağışına ve kış mevsimine rağmen burada gerçekten başarılı bir proje uygulanmıştır" ifadelerini kullandı. 

Seraların ısınmasının tamamen termal suyla gerçekleştiğini anlatan Işın, projenin hayata geçirilmesiyle ilçede 500 kişinin istihdam edileceğini kaydetti. 

Işın, kuracakları organize sanayi bölgesiyle Antalya ile yarışacak duruma geleceklerine dikkati çekerek, seralardaki ürünlerin başta Azerbaycan olmak üzere birçok Orta Asya ülkesine ihraç edileceğini bildirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir