Antalya'daki yangın kontrol altına alındı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kumluca'daki yangının kontrol altına alındığını belirterek bütün otellerin yanmaktan kurtarıldığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya'nın Kumluca ilçesinde de Cuma günü başlayan ve önceki gün akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alınan yangının, öğle saatlerinde rüzgarın da etkisiyle yeniden Adrasan Mahallesinde başlamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Eroğlu, "Kumluca'daki yangını söndürmüştük ama sabahleyin rüzgarın ters dönmesi neticesinde tekrar alevlendi ama şu anda Kumluca'daki yangını kontrol altına aldık" dedi.

"İlk defa uygulanan metotla oteller yanmaktan kurtarıldı"

Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinin cansiperane şekilde yangınla mücadele ettiklerini dile getiren Eroğlu, "Otelleri korumak için orman teşkilatı kendine has ve dünyada ilk defa uyguladığı bir metotla oradaki bütün otelleri yanmaktan kurtardı. Yoksa oteller büyük risk altındaydı" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu yangına 3 uçak ile 5 helikopterin yanı sıra arazözlerin, ilk müdahale araçlarının, dozerlerin müdahale ettiğini, bunların sayılarının daha da artacağını belirterek, "Şu anda rüzgar da biraz hafiflemiş durumda. Kuvvetli esen rüzgarın hızı bir miktar azaldı" dedi.

"Elimizde net veri yok"

Yangının çıkış sebebiyle ilgili soru üzerine Eroğlu, "Elimizde net hiçbir veri yok. Bununla ilgili Antalya Valiliği, emniyet teşkilatı ve jandarma çok sıkı bir çalışma yapıyor. Biz şu anda sadece bütün gücümüzle yangını söndürmek için gayret ediyoruz. Adrasan'daki yangının muhtemelen o civardaki bir serada bir takım maddeleri dışarı atıp yakmak isterken çıktığı şeklinde bir ihbar geldi ama net bir şey değil" değerlendirmesini yaptı.

Vatandaşlara "dikkatli olun" çağrısı

Haziran, temmuz ve ağustosun yangına karşı çok hassas aylar olduğunu belirten Eroğlu, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

Olimpos ve Yazır'da tahliye 

Yangın kontrol altına alınmasından bir süre önce rüzgarla ilerlediği Olimpos mevkisi ile Yazır Mahallesi'ndeki turistler ve vatandaşlar, evlerini ve odalarını boşalttı.

Yangının azaltılmış bir şekilde Adrasan'a yönlendirildiği bildirildi.

7 ev kül oldu

Öğle saatlerinde alevlerin başlangıç noktasına yakın ormanlık alanın denize uzak bölümdeki Seylemit Mahallesi’nin bir bölümünde 7 ev küle döndü.