Aston Martin için de üretmeye başladı

Ünver Group, dünyanın en prestijli otomobil markaları arasında yer alan Aston Martin için de radyatör ve hava hortumu üretmeye başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLİVAN

Ünver Group, dünyanın en prestijli otomobil markaları arasında yer alan Aston Martin için de radyatör ve hava hortumu üretimine başladı.

Kayapa Islah Organize Sanayi Bölgesi’nde, 13 bin metrekarelik alanda, 180 kişilik kadrosuyla otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ve yılda 2 bin ton hamur karışımı yapabilme kapasitesine sahip olan Ünver Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş, Aston Martin’e de ürün vermeye başladıklarını söyledi. “Bu Türk sanayisi için de çok önemli bir adım” diyen Korgavuş, “Aston Martin araçlarının radyatör ve hava hortumlarını Kayapa Islah Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikamızda üretmeye başladık. İlk parti ürünü geçtiğimiz günlerde Aston Martin’e gönderdik. İnanıyorum ki ilerleyen zamanlarda bu marka için blow molding ve silikon hortum parçalarını da üreteceğiz. Bunlar adım adım olacak şeyler. Şu anki gönderim tutarımız 50 bin euro değerinde. Ama bu rakam sonraki gönderimlerle artacaktır” şeklinde konuştu. 

Yurtdışında Peugeot, Citroen, Volvo, Ford, Fiat, Volkswagen, Ferrari, Porsche gibi ana sanayi üreticileriyle, yerli üretici olarak da Fiat Tofaş, Ford Otosan, Isuzu, Otokar, Temsa ve Karsan ile çalıştıklarını aktaran Korgavuş, savunma sanayinde ise FNSS ve Otokar’a üretimlerinin devam ettiğini vurguladı. 

 “Üretimimiz üç vardiya halinde devam ediyor”

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimiyle ilgili de değerledirmelerde bulunan Ayhan Korgavuş, şunları kaydetti: 
“İstikrar, sanayicinin beklediği en önemli şey. Ülkemizde son yıllarda bu bağlamda çok önemli gelişmeler yaşandı, fakat 15 Temmuz gecesi hiç beklenmeyen böyle bir olayla karşılaştık. Bu teşebbüsü en az hasarla atlattık ve ufak tefek olan yaralarımızı en hızlı şekilde saracağımıza inanıyorum. Ünver Group olarak üretim verilerimizde herhangi bir olumsuz durum yok. Halen üç vardiya devam ediyor. İhracatımız tam hızıyla devam ediyor. Herhangi bir sipariş erteleme veya iptal söz konusu değil. Bunları yaparken de Ar-Ge ve diğer teknolojik yeniliğe yönelik faaliyetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Devam da etmek zorunda. Şunu gayet net söyleyebiliyorum, Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı var. Bu kesin.” 

Bu konularda ilginizi çekebilir