'Avrupa üretimi Bursa’ya kayıyor'

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, artık Avrupa üretiminin Bursa’ya kaydığını, Bursa’ya yatırım yapan yabancı işadamı sayısının 300’ü geçtiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bulgaristan Dışişleri eski Bakanı ve Bulgaristan Büyükelçisi Nadejda Neyski ve Bulgaristan Konsolosu Evgeni Vasilev ile  Heykel’deki Tarihi Belediye Binası’nda gerçekleştirilen kabulde bir araya geldi.

Bursa’da yaşayan nüfusun yüzde 50’sinin Balkan göçmenlerinden oluştuğunu ifade eden Başkan Altepe, Bursa’nın aynı oranda yabancı yatırım da aldığına işaret etti. Avrupa üretiminin Bursa’ya kaydığına vurgu yapan Başkan Altepe, Bursa’da yapılan üretimin yüzde 80’inin Avrupa ve Amerika’ya ihraç edildiğini, Bursa’ya yatırım yapan yabancı işadamı sayısının 300’ü geçtiğini kaydetti.

Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin daha güçlü olması gerektiğinin altını çizen Başkan Altepe, “Bursa’dan birçok işadamı, Bulgaristan’a çeşitli yatırımlar yapıyorlar. Ancak iş adamlarımız, Bulgaristan’da sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlar. İlişkilerin daha güçlü olması için birlikte üretip kazanmalıyız. Bursa’da ayda ortalama 15-20 yabancı işadamı geliyor. Bu işadamlarından birçoğu Bursa’ya yatırım yaparak Avrupa’ya satıyor. Bursa’da 15 sanayi bölgesi ile birlikte toplam 40 sanayi merkezi bulunuyor.

'Prosedürler kolaylaştırılmalı'

Bulgaristan ve Makedonya’nın Türkiye ile ekonomik işbirliği ve yatırım konusunda prosedürleri daha da kolaylaştırması gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bulgaristan Büyükelçisi Nadejda Neyski ve Bulgaristan Konsolosu Evgeni Vasilev’e Bursa bıçağı hediye etti.