Avrupa'nın lideri Kentkart

Kentkart, akıllı ulaşım sistemleriyle Avrupa Liderlik Ödülü’nü aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sedat ALP

İZMİR- 40 ülkede yaklaşık bin 800 özel sektör analisti ve danışmanının görev yaptığı dünyanın sayılı danışmanlık ve büyüme ortaklığı şirketlerinden Frost&Sullivan’ın ulaşımda yenilik ve buluş özelliği taşıyan uygulamalar arasında yaptığı yarışmada, Kentkart’a ‘Ulaşımda Akıllı Sistemler Ürün Karması Stratejisi 2015 Avrupa Liderlik Ödülü’ verildi.

Frost&Sullivan’dan yarışmanın sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada Kentkart’ın, uluslararası arenada ve ülkesinde Ar-Ge bölümüne sahip az sayıda şirketten biri olarak öne çıktığına vurgu yapıldı ve Türkiye pazarının Doğu Avrupa ve Ortadoğu’ya akıllı ulaşım çözümleri sağlayan başlıca üç katılımcısından biri olan Kentkart’ın, hizmet anlayışı ve kalitesi ile 10 ülkede  35 şehre yayıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, bu başarısı ile Kentkart’ın ‘2015 Avrupa Ürün Karması Strateji Liderliği Ödülü’ne hak kazandığa yer verildi.

İngiltere’nin Başkenti Londra’da 1 Temmuz’da düzenlenen “2015 Intelligent Mobility, Excellence in Best Practices Awards Banquet” gala gecesinde Kentkart’ın ödülünü şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mazhar Umur Basmacı aldı.

Basmacı, törende yaptığı konuşmada, “Şirketimizin çeşitli bölgesel ve küresel pazarlarda, liderlik, teknolojik yenilik, müşteri hizmetleri ve stratejik ürün geliştirme gibi önemli kriterler noktasında değerlendirilmesi onur ve gurur verici. Bugün Kentkart’ın yarattığı teknoloji ve yazılımlar akıllı ulaşım sistemlerinde yeni ufukların kapılarını açıyor, geliştirilen pek çok proje ve uygulama ulaşımda ilkleri teşkil ediyor. Tüm bu çalışmalarla beraber dünyanın tanıdığı Frost & Sullivan tarafından ödüle layık görülmek onur ve gurur verici” dedi.

kentkart-odulll.jpgFrost&Sullivian Araştırma Analisti Krishna Achutthan da, Kentkart’ın alanında Avrupa Liderlik Ödülü’nü almasını şöyle değerlendirdi: “Kentkart’ın elektronik ücret toplama ve otomatik araç yönetimi sistemleri toplu taşıma işletmecilerine ölçülebilir veri sağlıyor ve bu verilerin yardımıyla işletmeleri kalite, ekonomi ve kârlılık bakımından kuvvetlendiriyor, bu çözümler pürüzsüz ve güvenilir bir toplu taşıma ağı oluşturarak çoğu kentsel yerleşimde görülen trafik sıkışıklığı meselesinin üzerine gitmeye de yardımcı oluyor ”dedi.

Frost&Sullivan’ın her yıl bu ödülü, hizmet verdiği pazarın tamamının gereksinimlerini karşılayan kapsamlı bir ürün karması geliştirmiş olan firmaya verdiğine dikkat çeken Achutthan, ödülün, ürün karmasının alıcının temel taleplerini karşılama derecesinin, alıcı değeri bağlamında sahip olduğu genel etkisinin ve aynı zamanda artan pazar payının takdir edilmesi ve onaylanması demek olduğunu vurguladı.

Kentkart’ın akıllı ulaşım sistemleri 10 ülkede kullanılıyor

Elektronik ücret toplama, araç takibi, gerçek zamanlı yolcu bilgilendirme, planlama ve araç içi kamera güvenlik sistemleri ile akıllı iletişim sistemleri konusunda 17 yıldır faaliyet gösteren Kentkart’ın Ar-Ge merkezinde geliştirdiği ürün ve teknolojiler, Türkiye’deki 23 ilde gerçekleştirilen projelere ek olarak yurt dışında da Ürdün, Sırbistan, Polonya, Katar, Makedonya, Macaristan, Pakistan, Azerbaycan ve Suriye’de kullanılıyor.

Kentkart’ın bu ülkelerde akıllı ulaşım sistemleri ve elektronik ücret toplama konusundaki çalışmalarıyla ulaşımda yenilikleri yaratmaya ve sistemleri bir arada kullanmaya olanak sağladığını belirten Kentkart Teknik Grup Genel Müdür Yardımcısı Sezai Çam, “Frost&Sullivan analistlerinin Kentkart’ın geliştirdiği sistemlerle ilgili tespitlerinde; şirketimizin elektronik ücret toplama ve otomatik araç yönetimi sistemleri ile toplu taşıma işletmecilerine ölçülebilir veri sağladığı ve bu verilerin yardımıyla işletmelerini kalite, ekonomi ve kârlılık bakımından kuvvetlendirdiği belirtilirken, bu çözümler ile sorunsuz ve güvenilir bir toplu taşıma ağı oluşturulması sayesinde, çoğu kentte trafik sıkışıklığı sorununun üzerine gidilmesine de yardımcı olduğuna işaret edildi. Bu hizmet kalitesi Kentkart’a alanında Avrupa Liderlik Ödülü’nü kazandırdı” dedi.
Sezai Çam2013-2014 yıllarında Ar-Ge’ye toplamda yaklaşık 12 milyon lira tutarında harcama yaptıklarını sözlerine ekledi.