BTSO’dan ‘Bursa İçin Bir Fidan Dik’ kampanyasına tam destek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA / DÜNYA

Bursa, Mudanya yakınlarında çıkan ve yaklaşık 50 hektarlık ormanlık alanı küle döndüren yangının yaralarını sarmaya çalışıyor. Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun bölgeyi yeniden ağaçlandırmak amacıyla sosyal medya üzerinden başlattığı ‘Bursa İçin Bir Fidan Dik’ kampanyasına Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olan BTSO’dan da tam destek geldi. 

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Oda olarak Bursa’nın yeşil kimliğinin korunmasına büyük önem verdiklerini ifade etti. Bu kapsamda kentin ortak aklını harekete geçirerek oluşturdukları 18 sektörel konseyden birinin de Çevre ve Temiz Üretim Konseyi olduğunu dile getiren İsmail Kuş, “Konseyimizin çalışmaları doğrultusunda kentimizde doğayla dost ve sürdürülebilir bir üretim modelinin gelişmesini amaçladık. Mevcut sanayi bölgelerinin dışında kalan ve çevresel etkileri olumsuz sanayi kuruluşlarını OSB’lere taşıma planımız da kentin yeşil kimliğini korumak adına belirlediğimiz hedefler arasında bulunuyor” dedi. 

“Üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız”

İsmail Kuş, BTSO olarak çevre duyarlılığını ağırladıkları üst düzey devlet adamları adına diktikleri fidanlarla da gösterdiklerini anlattı. Mudanya yakınlarında meydana gelen ve 50 hektarlık ormanlık alanı küle döndüren yangının kentin yeşil kimliğine büyük zarar verdiğini ifade eden İsmail Kuş, “Sayın Valimiz Münir Karaloğlu öncülüğünde başlatılan ve sivil toplum kuruluşları tarafından da yoğun bir şekilde desteklenen kampanyayı iş dünyası olarak oldukça anlamlı buluyoruz. Bölgenin yeniden ağaçlandırılması adına üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. İnşallah el birliği ile ormanlık arazimizi yeniden kazanacağız” diye konuştu.