BTSO’dan girişimci sayısını artırmak için eğitim projesi

Girişimci sayısını artırmak teşvik edici çalışmalar yürüten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası eğitim projesini hayata geçiriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) -  Bursa’da girişimci sayısını artırmak ve girişimcileri iş dünyasına yönlendirmek için teşvik edici çalışmalar yürüten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), örnek bir projeye daha imza attı. KOSGEB Bursa Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında, BTSO Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren BUTGEM’de düzenlenecek girişimcilik eğitimleri 8 Ekim’de start alacak. Eğitimlere 60 girişimci adayı, kursiyer olarak kabul edilecek. 

TOBB Bursa Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, kadın girişimci sayısının artmasının Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. İyi iş fikirleri olan kadın girişimcilerin mutlaka desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Özdemir, “Türkiye olarak gelişmiş ülkelerdeki kadın girişimci sayısını yakalamamız lazım. Bu oranı artırmak için girişimcilere ve özellikle kadın girişimcilere yönelik yeni projelere ve teşviklere devam etmeliyiz” dedi. 

"Bursa’da girişimci kültürünü yaygınlaştırmak istiyoruz"

TOBB Bursa Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Kağan Yeşil de, Bursa’da girişimci kültürünü yaygınlaştırmak istediklerini belirtti. Bu hedef doğrultusunda hazırlanan eğitim programının girişimcilere önemli kazanımlar sağlayacağını söyleyen Yeşil, “Genç girişimcilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle üniversite mezunu girişimci oranı 2006 yılında yüzde 15 dolayındayken, bu rakamın yüzde 44’e yükselmesi gençlerin girişimciliğe daha fazla ilgi gösterdiğini ve alternatif bir kariyer olarak görmeye başladığını ortaya koyuyor. Bu potansiyelini mutlaka kullanmamız lazım” şeklinde konuştu.