Bu da Cunda'nın çılgın projesi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı ünlü tatil beldesi Cunda'ya, dev marina ve bir köprü geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin zengin ve köklü ailelerinin son dönemde arka arkaya yatırım yaptığı Cunda Adası'na dev proje geliyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, şehir için 4 milyar euro değerindeki 62 proje için düğmeye bastı. Projeler içinde en dikkat çekeni ise zeytinlik, manastır ve zenginleriyle ünlü Cunda Adası'yla ilgili… Akşam'dan Mehmet Ali Ergün'e konuşan Başkan'ın anlattıklarına göre Ayvalık'ı Cunda'ya bağlayan karayolunun yerine köprü yapılacak.

1.200 yat kapasiteli liman

240 metre uzunluğundaki köprünün inşasının çok yakında başlayacağını anlatan Başkan Uğur, "Cunda Adası'na karadan gidiş yolunu kaldırıp köprülü hale getireceğiz. Burada 1.200 yat kapasiteli liman yapacağız. Eski dönemlerde Cunda'dan buraya bir geçiş varmış. Ancak yol yapmak için kapatılmış. Mevcut yolun kalkmasıyla Cunda kanalı açılacak ve körfez daha temiz hale gelecek" dedi.

''Manastırları malikane yapmışlar"

Projeye gelebilecek olası tepkilere ilişkin de Uğur şunları söyledi: "Boyner, Koç, Sabancı hepsinin malikaneleri Ayvalık'ta bulunuyor. Hepsi Cunda'da manastırlar bulup burada kendilerine malikaneler yapmışlar. Denize ulaşım yolları bile yok. Onların da yat limanı gibi projeleri var. Ancak kıyılar Büyükşehirlerin sorumluluğunda. Biz projemizi yapmak için kolları sıvadık."

Bu konularda ilginizi çekebilir