Bursa sağlık turizminde 20 milyar dolar gelir hedefliyor

Bursa Sağlık Turizmi Derneği, yerel yönetimlerin desteğini alarak sağlık turizmindeki 2023 hedeflerinden ciddi bir payı Bursa’ya kazandırmayı amaçlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa sağlık turizminde 20 milyar dolar gelir hedefliyor

BURSA - Dünyada hızla büyüyen sağlık turizmi alanında Bursa modelini oluşturmak için atağa kalkan Bursa Sağlık Turizmi Derneği, yerel yönetimlerin desteğini alarak Türkiye’nin 2023 hedeflerinde yer alan 2 milyon yabancı hasta ve 20 milyar dolar gelirden ciddi bir payı Bursa’ya kazandırmayı amaçlıyor. 

Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Doç. Dr. Sedat Demir, dünyada en çok gidilen sağlık turizmi destinasyonları arasında Türkiye ile birlikte Güney Kore, Hindistan, Meksika, Tayland, İsrail, Malezya, Singapur gibi ülkeler geldiğini söyledi. Demir, Türkiye’de her yıl hızla artan sağlık turizmi pastasından ciddi oranda pay alabilmek için Bursa modeli oluşturmak istediklerini söyledi. 

Demir, “Bursa, medikal turizm, termal turizm ve medikal SPA ile birlikte yaşlı ve engelli turizm için uygun alanlara sahip. Yıldırım ilçesi hem alan olarak hem de yer altı kaynakları bakımından merkezde önemli bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor. Aynı şekilde Orhangazi, İznik, Mustafakemalpaşa ve dağ bölgesinde de sağlık turizmi için önem bölgeler arasında yer alıyor. Hedefimiz sağlık turizmi alanında Bursa modelini hayata geçirmektir. Yerel yönetimlerin ve özel yatırımcıların desteğiyle Türkiye’nin 2023 hedefinde yer alan 2 milyon yabancı hasta ve 20 milyar dolar gelirden önemli bir oranı Bursa’ya kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Doç. Dr. Sedat Demir, Türkiye’nin sağlık fiyatları ve hastaya anında müdahalede Avrupa’nın, ABD’nin önünde olduğunu da sözlerine ekledi.