Bursa'da ‘Altın Karagöz’ coşkusu başlıyor

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ‘30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, bu yıl 23 ülkeden yüzlerce dansçıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Etkinlik kentte renkli görüntülere sahne olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSABursa’da bu yıl 30.’su gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, 7 Temmuz Perşembe günü, kortej yürüyüşü ve Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak açılış töreniyle başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından, ‘55. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında düzenlenen ‘30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, 7-12 Temmuz tarihleri arasında kentte renkli görüntülere sahne olacak.

Köklü geçmişiyle uluslararası organizasyonlar arasında önemli bir değere sahip olan ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, bu yıl 23 ülkeden yüzlerce dansçıya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl ilk kez Bursa’nın 17 ilçesinde de gösterilerin düzenleneceği festival, 7 Temmuz Perşembe günü saat 18.00’da Heykel Atatürk Anıtı önünden başlayacak kortej ve ardından saat 21.00’da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak açılış töreniyle başlayacak. Yarışmada ‘Altın Karagöz’ ödülünü kazanacak olan ülke ise 12 Temmuz Salı günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak finalde belirlenecek.

Bursa’dan dünyaya barış mesajları iletecek olan ‘30. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Cibuti, Gürcistan, Hindistan, KKTC, Karadağ, Kazakistan, Kazakistan (Kore), Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Letonya, Litvanya, Makedonya, Meksika, Polonya, Romanya, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan’dan halk dansları ekipleri katılarak yöresel danslarını ve kültürlerini tanıtacak.