Coca-Cola, Avrupa’dan Bursa’ya ödül getirdi

Coca-Cola'nın Bursa Fabrikası, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı Mükemmellik Ödüllerinde “Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi” alanında ödüle layık görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT 

BURSA - Üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliği açısından Coca-Cola İçecek’in en büyük operasyonlarından biri olma özelliğini taşıyan Bursa Fabrikası, kalite alanında dünyanın en saygın ödülleri arasında gösterilen Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı Mükemmellik Ödüllerinde “Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi” alanında gösterdiği performansla ödül aldı.

 

Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan’da 10 ülkede 25 fabrikası ve 10 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCİ) tarafından 1994 yılında 4 üretim hattı ile kurulan Bursa fabrikası, bugün 14 üretim hattı ile kapasite ve ürün çeşitliliği açısından CCİ’nin en büyük operasyonlarından biri olma özelliğini taşıyor. Mükemmellik çalışmalarıyla öne çıkan Bursa fabrikası, kalite alanında dünyanın en saygın ödülleri arasında gösterilen Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) Ödüllerinde “Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi” alanında ödüle layık görüldü. CCİ Bursa fabrikasının ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Coca-Cola İçecek Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Aykan Gülten, yıllardır yürüttükleri operasyonel mükemmellik ve sürekli iyileştirme çalışmalarının karşılığını aldıkları ödüllerle tescillediklerini ifade etti. Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın mükemmellik yolunda en iyi performansı gösteren Avrupa’nın öncü kuruluşlarını ödüllendirdiğine vurgu yapan Gülten, “CCİ Bursa fabrikası olarak kalite ve sürdürülebilirlik alanında yürüttüğümüz çalışmalarla geçtiğimiz yıl da Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne layık görülmüştük. Aldığımız ödüller tesadüf değil. Bu başarı; işimizin her aşamasında verimlilik, yenilikçilik ve sürekli gelişime odaklanmamızın ve tüm bu faaliyetlerimizi şeffaflıkla sürdürmemizin sonucu” dedi.Gülten, Bursa fabrikasında geliştirilen iyi uygulamalar ve iş süreçlerinin Coca-Cola sisteminin diğer uluslararası operasyonlarına da aktarıldığını vurguladı. 

cola.jpg

1.2 milyon litre/yıl üretim kapasitesi 

Coca Cola Bursa Fabrikası Müdürü Enver Say da 203 bin metrekarelik alanda kurulu fabrikada 1.2 milyon litre/yıl üretim kapasitesine sahip olduklarını, 300’den fazla kişiye istihdam sağlayan, 100 milyon ünite kasa ile üretimde lider Bursa fabrikasından tüm Türkiye’ye dağıtım yaptıklarını kaydetti. Say, 287 farklı ürün, 17 çeşit paket, 14 üretim hattında 13 markaya üretim yaptıklarını aktardı. Dünya genelinde 25 fabrikada 10 bini aşkın çalışanla 370 milyon kişiye Coca Cola ürünlerini ulaştırdıklarını vurgulayan Enver Say, 6 milyar lira net satış, 1,5 milyar ünite kasa satış hacmine sahip olduklarını dile getirdi. 

Toplantıya ayrıca KALDER Bursa Şubesi yetkilileri de katıldı.