Doğa tutkunlarının tercihi: "Kelebekler Vadisi"

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Babadağ'ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi'ndeki yürüyüş parkuru, macera tutkunu turistlerin gözdesi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muğla Valisi Amir Çiçek, Kelebekler Vadisi markasının dünya turizmine tanıtılması gerektiğini söyledi.  

Çiçek, 39. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Faruk Akıncı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren ile daire amirleri, Kelebekler Vadisi'nde incelemelerde bulundu. 

Vadideki 950 metrelik yürüyüş parkurunu gezen Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çelik'ten bilgi aldı. 

Vali Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fethiye'nin turizm açısından bölgenin önemli destinasyonlarından biri olduğunu söyledi. 

Doğası, tarihi, deniz ve güneşiyle insanları kendisine hayran bırakan bölgede sürdürülebilir turizm için çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Çiçek, bu destinasyonun içinde yer alan Kelebekler Vadisi'nin de kelebekleri, doğası ve bitki türleriyle farklı bir şekilde turizme hizmet ettiğini ifade etti. 

Çiçek, konunun uzmanlarıyla Kelebekler Vadisi'ni gezdiklerini, buranın turizme daha iyi hizmet etmesi noktasında tespitler yaptıklarını anlattı. 

Kelebekler Vadisi'nin, sürdürülebilir turizmle daha farklı bir destinasyonunun ortaya çıkarabileceğini kaydeden Çiçek, şöyle konuştu: 

"Doğa güzelliğinin korunmasının yanında, insanların buraya güvenli şekilde aileleriyle gelebileceği, toplu turların gerçekleştirilebileceği bir planlama yapılmalı. Öncelikle burada imar planını düzenleyerek çalışma yapacağız. O zaman daha güzel olacağını düşünüyorum. Şu anda orayı çalıştıran kooperatif, konunun üzerinde duruyor. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor. Buraya gelen herkes kendisini güvende hissedecek." 

Çiçek, yürüyüşten keyif aldığını, Kelebekler Vadisi'nin özellikle şelale ve bitki türleriyle görülmesi gereken yerlerin başında geldiğini vurguladı. 

Vadiyi içinde barındırdığı kelebek türleri, bitki çeşitliliğiyle turizm açısından üzerinde çalışılması gereken bir destinasyon olarak gördüklerine değinen Çiçek, "Kelebekler Vadisi, kendisine bir marka yapmış. Bu markayı hem ülkemize hem de dünya turizmine tanıtmamız gerekiyor" dedi. 

Çiçek, birçok insanın kelebekleri ve doğasını görmek için geldiği bölgede, özellikle yeni evlenen çiftlerin balayı yapmasını istediklerini sözlerine ekledi. 

Kelebekler Vadisi 

Adını bünyesinde barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden alan Kelebekler Vadisi, muhteşem doğası ve endemik türdeki bitki çeşitliliğiyle ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor. 

Ölüdeniz Mahallesi'nde dünyaca ünlü Babadağ'ın eteklerinde bulunan 350 metreye ulaşan sarp kayalıklarla çevrili vadideki yürüyüş parkuru, macera tutkunu turistlerin gözdesi. 

Ulaşımın Ölüdeniz'den kalkan tekneler veya Faralya'dan bir patikayla sağlandığı Kelebekler Vadisi'nde, iple tırmanış noktaları ve zorlu parkur, her yıl binlerce misafiri doğayla baş başa bırakıyor. 

Kaynağı Faralya Mahallesi'nde olan ve yaklaşık 50 metreden dökülen şelale, vadideki yürüyüş parkurunu izleyerek denizle buluşuyor. 

Birinci derecede SİT alanı içerisinde bulunan Kelebekler Vadisi'nde çadır ve ağaç evlerde konaklamanın yanı sıra günübirlik tur tekneleriyle gelen misafirler, plajında güneşlenip sakin bir gün geçirebiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir