"Ekonomik Müjdeler Paketi ile ticari hayat hareketlenecek"

MÜSİAD Kayseri Başkanı Nedim Olgunharputlu, paketin iş alemini yakından ilgilendiren önemli maddeler taşıdığına işaret ederek, paket ile ticari hayatın hareketleneceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN 

KAYSERİ - Başbakan Binali Yıldırım’ın bayram öncesi açıkladığı ‘Ekonomik Müjdeler Paketi’ni değerlendiren MÜSİAD Kayseri Başkanı Nedim Olgunharputlu, paket ile ticari hayatın hareketleneceğini söyledi. Olgunharputlu, paketin iş alemini yakından ilgilendiren önemli maddeler taşıdığına işaret ederek, şunları söyledi: 

"MÜSİAD olarak, başta taşınabilirlerin teminat olarak gösterilebilmesi, damga vergisine yönelik kolaylaştırıcı düzenlemeler, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi, turkuaz kart, şirket kurmanın yanında tasfiyesinin de kolaylaştırılması, imalatçı KOBİ’lerin kredi faizlerinin karşılanması ve yerli makina alımı için faizsiz kredi, Eximbank kredilerinde yeni düzenlemeler, düşünülen Yatırım Teşvik Sistemi, Çek Kanunu, varlık barışı gibi iş ve ticaret hayatında atılan önemli adımlardan memnuniyet duyuyoruz. Üretim, yatırım ve ihracata yönelik bu adımların yürürlüğe girmesi ticaret hayatını büyük ölçüde hareketlendirecek."