"Esnaf iftarı" geleneği sürdürülüyor

Ramazan ayında geleneksel hale gelen Cumhuriyet Caddesi iftar yemeğinde 12 bin kişilik sofra kuruldu. Yemeğe, çarşı esnafı ve vatandaşlar katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa/DÜNYA
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi Sanayici ve İşadamları Derneği (CUMSİAD) işbirliğiyle düzenlenen iftar programında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Çarşımızdaki bu güzel ve büyük buluşma ile kardeşlik, dostluk, sevgi mesajı veriyoruz. Bu milletin birlik ve beraberlik içinde olacağını, kardeşliğimize zarar gelmeyeceğini, dostların sevineceğini gösteriyor. Bu ezanlar da kıyamete kadar susmayacak, şanlı bayrağımız da sonuna kadar dalgalanmaya devam edecek" dedi.

İstanbul’da yaşanan patlamanın üzüntüsünü yaşadığını söyleyen ve Bursa’daki patlamayı da hatırlatan Altepe, "Türkiye, dimdik ayakta ve gelişmeye de devam edecek. Ne mutlu bizlere…" mesajı verdi. Altepe, "Türkiye büyüyor, güçleniyor. Türkiye, 20 – 25 yıl içinde Almanya’yı da geçecek. Onun için telaş yapıyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Bu millet, büyük bir millet. Dünya mazlumları Türkiye’ye dua ediyor. Güçlü bir Türkiye demek, dünya barışına katkı, huzurlu bir dünya demek Onun için dünya mazlumlarının gözü kulağı Türkiye’de" diye konuştu. Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak, yalnızca şehir merkezinde 10 ayrı noktada aşevleri oluşturulduğunu, diğer kurum ve kuruluşların da destek verdiğini bildirdi.

CUMSİAD Başkanı Erkan Öncel de, özellikle çarşı bölgesinin, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla, değerine değer kattığını belirten Öncel, esnafın geleneksel alışveriş kültürüne sahip çıkarken aynı zamanda vizyonunu daha da yenileyerek çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği (BTÇH) Başkanı Muhsin Özyıldırım ise, çarşılarda bir gelenek olan iftar programının Cumhuriyet Caddesi’nde de geleneksel hale getirilmesi nedeniyle Başkan Altepe ile ekibine teşekkür etti.