Giresun'da fındık fiyatı yeniden yükselişe geçti

Giresun Ziraat Odası Başkanı Keskin, yılbaşından sonra fındık fiyatının 20 lirayı zorlayacağı yönünde beklentileri olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GİRESUN - Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, "Fındık fiyatı serbest piyasada yeniden yükselişe geçti. Yılbaşından sonra fındık fiyatının 20 lirayı zorlayacağı yönünde beklentimiz var" dedi. 

Keskin, yaptığı açıklamada, 15 lira seviyelerini zorlayan fındığın ekim ayı ortalarından itibaren düşüşe geçerek 13,5 lira seviyesine gerilediğini anımsattı.  

Hafta başından itibaren fındık fiyatının yeniden yükselişe geçtiğini vurgulayan Keskin, "Haftaya 13,5 liradan başlayan fındık fiyatı yeniden yükselişe geçti. Dört gün içerisinde fiyat 50 kuruş birden arttı. Bugün Giresun serbest piyasada fındık fiyatı 14 liradan alınıp satılıyor" diye konuştu.  

Keskin, ağustos, eylül ve ekim aylarında tahmini fındık rekoltesinin 388 bin ton olduğunu, bunun 250 bin tonun üzerindeki kısmının piyasaya indiğini ifade etti.  

"Üreticimizin elinde çok az fındık kaldı" 

Yılbaşından sonra fındık fiyatının 20 lirayı zorlayacağı yönünde beklentilerinin bulunduğunu dile getiren Keskin, şunları kaydetti: 

"2014 ürünü fındık rekoltesinin büyük kısmı pazara indi. Üreticimizin elinde çok az fındık kaldı. Geçmişten stoklarda fındık da bulunmuyor. 2015 fındık hasadına daha 9 ay var. Bu, çok uzun süre. Mutlaka yılbaşı sonrasında piyasada fındık açığı olacaktır." 

Keskin, tüm bu unsurlar, göz önüne alındığında fındık fiyatının yükselişinin süreceğinin görüldüğünü ifade ederek, "Yılbaşına kadar fındık fiyatının 15 liraya yakın devam etmesini bekliyoruz. Yılbaşı sonrası ise fındık fiyatı 17 - 18 liraya yükselecektir. Hatta 20 lirayı zorlayacaktır" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir