Golfün yeni adresi "Çarşamba Ovası" olacak

Türkiye'nin önemli ovaları arasında yer alan Samsun'daki Çarşamba Ovası, hayata geçirilecek golf sahası projesiyle dünyaya tanıtılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin önemli ovaları arasında yer alan Çarşamba Ovası, golf sahası projesiyle adını dünyada duyuracak. 

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile golf sahası yapılması planlanan Çarşamba ilçesindeki alanda incelemelerde bulunduktan sonra projeyle ilgili bilgi verdi. 

Samsun'a golf sahası yapılmasıyla ilgili üç yıldır çalışmaların sürdüğünü aktaran Ağaoğlu, belirlenen arazinin her yönüyle golfe uygun olduğunu aktardı. Ağaoğlu, Antalya'nın aksine Samsun'da arazinin sulama sıkıntısı olmadığını, iklimin de golf sporuna uygun olduğunu dile getirdi. 

Ağaoğlu, "Yani 40 derecede rahatlıkla yapılan bir spor değil. 5-6 saat sürüyor bir parkurun tamamlanması. Antalya'da haziran, temmuz, ağustos ayları ile eylülün üçüncü haftasına kadar golf oynamak mümkün değil. O dönemlerde burası önem kazanıyor. İnşallah bittikten sonra da burası en az üç dört ulusal ve uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapar" dedi. 

Samsun'da bir antrenman sahasını hemen hizmete sokmak için çalışmalara başladıklarını belirten Ağaoğlu, "Turizm olarak bakılınca çok katma değer sağladığı ortada. Türkiye'de golf turizminden senede 160 milyon avro para kazanılıyor. İkinci bir spor dalı yok Türkiye'de, bunun içine futbol da dahil.  Bundan bütün bölgelerin faydalanması lazım, inşallah bu konuda bir ilk olur. İşin bürokrasisi aşıldıktan sonra hizmete açılması bir buçuk yıl" ifadesini kullandı. 

"Köyden taze süt alıp içerken diğer taraftan da golf oynayacaklar" 

Vali Şahin ise alanın golf sahası için oldukça elverişli olduğunu, bölgenin ciddi anlamda değer kazanarak kıymetli hale geleceğini bildirdi. 

Şahin, "Golf sahalarıyla ilgili Türkiye maalesef Avrupa'daki ülkeler gibi zengin değil. Onun için Samsun'da böyle bir sahanın olması bu şehre değer katacak. Ankara'da çalışan yurt dışı misyon şefleri, diplomatlar, büyükelçiler, konsoloslar golf oynamak için ya Antalya'ya ya da İstanbul'a ya da başka ülkelere gidiyorlar. Kara ve havayoluyla buraya rahatlıkla ulaşabilecekler" diye konuştu. 

Gerekli onaylar alındıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın başkanlığında bir golf yönetim kurulu toplantısı yapacaklarını dile getiren Şahin, "Burada doğal bir ortam var, suni yapılanma yok. Köyden taze süt alıp içerken diğer taraftan da golf oynayacaklar. Sulama konusu, golf kulüplerinin en çok sıkıntı çektiği şeydir. Biz burada çok fazla sulama ihtiyacı duymayacağız" dedi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da çalışmanın Karadeniz Bölgesi'nde ilk olacağını anlattı. 

Bölgenin müthiş bir turizm ve sportif değer kazanacağını ifade eden Yılmaz, "Erişim ve değer yükseltecek diğer donatıları buraya getirmek adına bütün gücümüzü kullanacağız. Samsun'da Batı Park'ta Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu karşısında 260 dönüm civarında bir deniz dolgu alanı var. Bu alanın da 100 dönümlük bölümünü antrenman sahası yapacağız. Samsun 2017'nin eylülünde golf altyapısına sahip bir şehir olacak" diye konuştu. 

Çarşamba ilçesi Akçatarla Mahallesi'ndeki bin 200 dönümlük alanın 600 dönümünde 27 delikli 3 golf sahası yapılacağı kaydedildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir