Hatay, EXPO 2021 için başvuruda bulundu

Hatay Belediye Başkanı Savaş, "Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak EXPO'nun 2021 yılında Hatay'da olması adına çok çalışacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, EXPO'ya 2021'de ev sahipliği yapmak için resmi başvuruda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yazılı açıklamasında, bu yıl "Çiçek ve Çocuk" temasıyla Antalya'da düzenlenen EXPO 2016'ya 4 projeyle katıldıklarını aktardı.

Kentin eşsiz değerlerinden aldıkları güçle Hatay'ı dünya sahnesinde daha fazla duyurmak için Uluslararası Bahçecilik Üreticileri Birliği'ne (AIPH) başvurduklarını vurgulayan Savaş, şunları kaydetti:

"Hatay’ın EXPO vizyonu ve felsefesiyle 2021 yılında tüm dünyaya kardeşlik mesajı vereceğiz. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak EXPO'nun 2021 yılında Hatay'da olması adına çok çalışacağız. Hatay'ı birçok mecrada anlatacağız ve 'EXPO 2021 Hatay' kararının alınması için tüm imkanlarımızla adeta seferber olacağız. Hemşehrilerimizin bu süreçte desteğine ve ilgisine her zamankinden çok ihtiyacımız olacak. Hatay, böylesine önemli bir işi başaracak güçtedir ve bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum."

AIPH Yönetim Kurulu Üyesi ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da Türkiye'nin İzmir adaylığı ile başlayan EXPO serüveninin Antalya ile başarıya ulaştığına değinerek, "Büyük uğraşlar ve meşakkatli yolun sonunda Antalya bunu başardı. Biz de bu süreçte etkin bir rol aldık. Hatay, bu süreçte ciddi rakiplerle yarışacak. Hatay'ı medeniyetler tarihi, çok kültürlülüğü, dinlerin kardeşliği gibi değerleri ile diğer adayların bir adım önünde görüyorum. Tıpkı Antalya gibi Hatay da bunu başarabilir." ifadelerini kullandı.