Hayırsever işadamından İnegöl’e okul

Bursa’da çökme riski olduğu için yıkılan İnegöl Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu yerine yapılacak olan 24 derslik yeni okul inşasını işadamı Veysel Bakgör üstlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa/DÜNYA
Çökme riski bulunması nedeniyle yıkılan İnegöl Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu yerine yapılacak olan 24 derslikli yeni okulun inşasını hayırsever işadamı Veysel Bakgör üstlendi.

'Bakyapı Hacı Ali Bakgör İmam-Hatip Ortaokulu’ adı altında yapılacak okulla ilgili protokol, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve İşadamı Veysel Bakgör arasında imzalandı. Heykel’deki tarihi valilik binasında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali İzzettin Küçük, "Bugüne kadar ilimize pek çok katkıda bulunmuş, hayırsever işadamımız Veysel Bakgör'ün yine çok kıymetli bir projesine daha start vereceğiz. 24 derslikli okulumuzun içinde atölyesinden spor komplekslerine her türlü imkanı yer alacak. Ben kendisine ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için eğitim şiddetle ihtiyacımız olan bir alan" dedi.

Veysel Bakgör: "Paylaşmayı seviyoruz"
Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe de eğitime yüzde 100 destek kampanyasında en faal illerin başında Bursa’nın bulunduğuna değindi. Hayırsever işadamı Veysel Bakgör ise "Bir sürü sağlık ocağı yaptık, ekmek fırını yaptık. Farklı aktivitelerimiz oldu. Paylaşmayı seviyoruz. En güzelini yapacağız hiç endişeniz olmasın. İstanbul Esenyurt’ta bir okul yaptık, oradan da tecrübemiz var. İnşallah yüz akıyla güzel bir şekilde tamamlayacağız" diyekonuştu. Konuşmaların ardından İnegöl’e kazandırılacak 24 derslikli okulun protokolü imzalandı.