İnegöl, Tarım Fuarı’na hazırlanıyor

İnegöl Belediyesi, Modef Fuar alanında İnegöl Tarım Fuarı düzenleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA  (DÜNYA)

İnegöl’ün tarımsal üretimi ile ihracatını artırmayı hedefleyen İnegöl Belediyesi, 12 – 15 Eylül tarihleri arasında Modef Fuar alanında İnegöl Tarım Fuarı düzenleyecek.
 
Fuarla ilgili çalışmaları değerlendirmek için Belediye Başkanlık makamında düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Şentürk, İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Fevzi İnal, İnegöl Ziraat Odası Temsilcisi ile Modef yetkilileri katıldı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş fuarı bu yıl ilk kez Modef çatısı altında, İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi odası, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İnegöl Ziraat Odası ile birlikte Modef çatısı altında gerçekleştireceklerini kaydetti.

Tarım Fuarının bu yıl Mer-pa yerine Modef Fuar alanında fuarımızı yapılacağını belirten Başkan Aktaş; “Konu ile alakalı Trakya’da, Ege’de ve Marmara’da farklı il ve ilçeler gezildi. Standlar ile ilgili yerleşimler yapıldı. Firmalar ile anlaşıldı. Beraberinde bununla alakalı reklam ve tanıtım çalışmaları noktasında gerekli çalışmalar da yapıldı. 12 Eylül günü görkemli bir tören ile fuarımızın açılışını gerçekleştireceğiz. Fuar takvimine kayıtlı olması hasebiyle fuarımıza bu sene ilgi ve alakanın üst seviyede olacağını düşünüyoruz. İlgili sektör temsilcilerini fuarımıza taşıyacağız ve burada kendilerini sektör temsilcileri ile buluşturacağız. Nihayetinde önceki yıl gerçekleştirdiğimiz Tarım Fuarından birkaç kademe daha üstte ve daha güzel bir fuar gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Mobilya sektöründe öne çıkan İnegöl’ün tarım alanında da ön planda yer almasını istediklerini anlatan Alinur Aktaş, ilçenin tarım gelirleri ile tarım ihracatını artırmayı planladıklarını aktardı. Aktaş, fuarda stantların şimdiden dolduğunu da sözlerine ekledi.