İşte 82. 'temsili' ilimiz

Fethiye Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve 38 sivil toplum örgütünün destek verdiği "Fethiye İl Olsun Hareketi" kapsamında, ilçe merkezinin girişine temsili il tabelası konuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

"Fethiye İl Olsun Hareketi" kapsamında, ilçe merkezinin girişine temsili il tabelası konuldu. Çiftlik Kavşağı'na yerleştirilen tabelanın bir tarafında "Fethiye ili, Hoşgeldiniz", diğer tarafında ise "Fethiye ili, Güle Güle" yazısına yer verildi. Muğla'nın Ortaca, Dalaman, Seydikemer ilçeleri ile Antalya'nın Kaş ilçesinin toplamı düşünülerek, tabeladaki nüfusa 340 bin 82 yazıldı. Tabelada ilçenin rakımı ise 1 olarak ifade edildi.

Yoldan geçen sürücüler de araçlarını park ederek, temsili il tabelası önünde fotoğraf çektirdi.

Fotoğraf çektirenlerden İsmail Behlice, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır özlemini duydukları il statüsüne kavuşmak istediklerini söyledi. Meriç Kaan Özdeş ise il ibaresini görünce heyecanlandığını, bu konudaki çabaların olumlu sonuç vermesini beklediklerini ifade etti.

Bazı vatandaşlar da Fethiye'nin il olması için başlatılan kampanyaya araçlarının arkasına yapıştırdıkları "82 F 2015" yazılı etiketlerle destek verdi.