İzmir’deki fuarda en verimli besi sığırı seçilecek

Anadolu Expo 2. Canlı Hayvan Fuarı, bu yıl çeşitli yarışmalara ev sahipliği yapacak. Fuar kapsamında Türkiye’de ilk kez "En Verimli Sığır Yarışması" düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA) - Platform Fuarcılık tarafından ilki geçtiğimiz yıl İzmir'de düzenlenen Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı bu yıl 5-8 Kasım tarihleri arasında Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. 

Fuara ev sahipliği yapacak olan Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, fuarın tanıtım kadar sektörün birlikteliği için de çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bu fuar, Aydın'da hem hayvancılık sektörüne hem de kent ekonomisine büyük yarar sağlayacak.  Yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 70- 80 bin ziyaretçiyi Kuşadası’nda ev sahibi olarak karşılamaktan Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak büyük keyif alacağız” dedi.

Büyükbaş besi hayvancılık sektöründe Aydın’ın “marka” haline geldiğini ifade eden Bilgen,  “Birlik olarak bizler et üretimini talebe göre planladık. Ürün kalitesini iyileştirmek için çalıştık. Pazara ise standartlara uygun ürün sevketmenin yanında ulusal ve uluslararası ölçekte pazarlama gücünü artırıcı tedbirler alarak üyelerimizi sürekli bilgilendirdik.  Türkiye’de ilk kez düzenlenecek en verimli besi sığır yarışması işte  bu markanın bugün geldiği noktayı göstermesi açısından önemli” diye konuştu.  

Bilgen  fuarda, üyelerinin besi çiftliklerinden seçilen Simental, Şarole, Limuzin, Montofon gibi etçil ırklarının sergileneceğini söyledi.

En güzel koyun ve keçiler de belirlenecek

Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, sektörün nabzını tutacak yarışmaların bununla da sınırlı olmadığına dikkat çekti. Ceylan, fuarda birbirinden nitelikli büyükbaş ve küçükbaş ırkların boy göstereceğini belirterek, Koyun Keçi Güzellik Yarışması ile yine bölgenin damızlık koyun ve keçilerinin görücüye çıkacağını anlattı.

Anadolu Expo  2. Canlı Hayvan Fuarı’nda Türkiye’de ilk  kez açık artırma ile canlı hayvan satışı gerçekleşeceğini vurgulayan Ceylan, dişi buzağılar, süt buzağıları, süt sığırları, düveler, küçükbaş koyun ve keçiler sergileneceği fuardaki açık artırmanın büyük ilgi görmesini beklediklerini söyledi.