İzmit’te hayvan pazarı ve borsası kuruluyor

İzmit Belediyesi, İzmit’in Durhasan Köyü'nde bulunan mezbaha yakınlarında 10 milyon TL’lik bir yatırım ile hayvan pazarı ve borsası kuracak. İhale aşamasındaki hayvan pazarı ve borsası 2016 yılında hizmete açılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEYNEP PARÇAM 

KOCAELİ - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit’te Türkiye’nin en modern hayvan pazarı ile birlikte hayvan borsası da kurmaya hazırlandıklarını ifade etti. İzmit Belediyesi olarak 2014-2019 yılları için ‘2023 Vizyonu’ adı altında iki döneme yayılan projeler hazırladıklarını söyleyen Doğan, bu projelerin önemlilerinden birinin hayvan pazarı ve borsası olduğunu vurguladı. Havyan pazarı ve borsasının şu anda ihale aşamasında olduğu bilgisini veren Doğan,” İzmit’in Durhasan Köy’ünde bulunan mezbaha yakınlarında yapacağımız yatırımın bedeli yaklaşık olarak 10 Milyon TL. Şu anda ihale aşamasında ve 2016 yılı itibariyle hizmet vermeye başlayacak hayvan pazarı ve borsası; hayvan barınma alanları ve insanlar için oluşturulan sosyal tesisi ile Türkiye’de bu alandaki en modern yatırımlardan birisi olacak” şeklinde konuştu.

Bunun yanı sıra Türkiye bir çok alanda ilk örnek olma özelliği gösteren projelere imza attıklarını dile getiren Doğan, “Geçen dönem başlayan projelerimizi bu dönemde de devam ettiriyoruz. Gölkay Park ve Kültür Tepesi’nin ikinci etap projeleri devam ediyor. Genç Girişimciler Merkezi’nin açılışını yaptık. Türkiye’de ilk defa yapılan bir projeydi. Burada amacımız gençlerin potansiyel girişimcilik yönlerini açığa çıkartarak ofis, sekreterya gibi her türlü desteği vermek. Yine Türkiye’de bir ilk olan 3D Yazıcı Sistemleri ve Tasarım Merkezi isimli bir projemizi kısa bir süre sonra hayata geçireceğiz. Burayı üç boyutlu yazıcıları geliştirme ve bir anlamda da çalışma prensiplerini genç ve çocuklarla buluşturma yeri olarak planladık” diye konuştu. 

Belediye başkan adaylığı döneminde öne çıkardıkları projeler arasında yer alan Evlilik Okulu’nu da bir yıl önce hayata geçirdiklerini vurgulayan Doğan, “İnsanları evlenmeden önce bir günlük profesyonel eğitime tabi tutuyoruz. Hedefimiz boşanmaların önüne geçerek daha mutlu ve huzurlu bir evlilik ortamı sağlamak. Aile Rehberlik Merkezi projemizi de yaklaşık bir aydır çalıştırıyoruz. Sosyoloj, psikoloj, sosyal hizmet uzmanları eğitim veriyor” dedi. 

Köylerdeki atıklar enerjiye çevrilecek 
Kocaeli’de ilk defa katlı otoparkı da İzmit Belediyesi’nin yaptığını dile getiren Doğan, “Muhtar hizmet masasını 2009 yılında kurmuştuk ve 6 yıldır çalıştıyoruz ama bu yıl bakanlık bu hizmeti kanuna dönüştürdü ve bütün belediyelerin muhtar müdürlüğü kurmasını istedi. Oysa biz bu hizmeti 6 yıl önce hayata geçirdik” açıklamasını yaptı. Sürdürmekte oldukları projelerden birinin de Biyogaz Projesi olduğunu belirten Doğan,” Biyogaz Projesi ile köylerdeki atıklar biyogaz ve gübreye çevrilerek enerji olarak kullanılacak.Projenin fizibilite ve yer temini çalışmaları aşağı yukarı tamamlanmış durumda” diye konuştu.

nevzatdogan-b.jpg

Pişmaniye festivali yurtdışında bilinirliğimizi artırdı
İzmit’te sokak sanatçılarını yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Nevzat Doğan, “Sokak tiyatrosu, pandomim ve müzik gibi etkinliklere özellikle gençleri dahil etmeye çalışıyoruz. Dünyada ülkeler yarışı şehirler yarışı ile mümkün oluyor. Şehirler yarışı da marka şehirler yarışı ile. Biz İzmit’i marka şehir yapma amacıyla yola çıktık. Türkiye’nin cazibe merkezi ve dünyada tanınan yeni bir İzmit yaratmak hedefimizdi. Başta Pişmaniye Festivali ile yurtdışında bilirliğimizi artırdık.Yaptığımız hizmetler ile İzmit’i sanayi şehri olarak bilinirliğinin yanı sıra tarih, kültür, sağlık ve kongre turizmi ile de öne çıkan bir şehir yapmak istediğindeydik ve de bunu başardığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.