JKBB'ye üye belediye sayısı arttı

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'ne 6 belediyenin daha kabul edilmesiyle üye belediye sayısı 102'ye çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'ne (JKBB) üye belediye sayısı 6 belediyenin daha katılımıyla 102'ye yükseldi. Yeni katılımlarla daha da güçlenen birlik, Ankara'da merkez ofis açmayı planlıyor

Kırşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, JKBB Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Kırşehir Belediye Başkanı ve JKBB Yönetim Kurulu Başkanı gnin başkanlığında Ankara'nın Haymana ilçesindeki bir otelde gerçekleştirildi.

Bahçeci, toplantıda yaptığı konuşmada, yürüttükleri çalışmalarla Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'ni belli bir noktaya getirdiklerini ifade ederek, Türkiye'de jeotermal enerjinin öneminin daha da arttığını vurguladı.

Birliğin, üye belediyelerin verdikleri desteklerle her geçen gün daha da büyüdüğünü anlatan Bahçeci, toplantıların yapıldığı bölgelerin jeotermal kaynaklarıyla ilgili problemlerini de çözmek için girişimlerde bulunulduğunu belirtti.

Bahçeci, yenilenebilir enerji konumunda olan jeotermal kaynakların enerji, tarım, ısıtma gibi alanlarda daha çok kullanılabilmesi için daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Ankara'da merkez ofis açılacak

Yeni katılan belediyelerle daha da güçlü hale geleceklerine dikkati çeken Bahçeci, birliğin genel sekreterliğe hızlı bir şekilde dönüşeceğini, Ankara'da merkez ofisinin açılmasıyla daha güzel hizmetlerin verileceğini bildirdi.

Konuşmanın ardından bazı belediyelerin birliğe üyelik müracaatı görüşüldü. Alınan kararla, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Taskesti Belediyesi, Balıkesir'in Balya Belediyesi, Şanlıurfa'nın Akçakale Belediyesi, İzmir'in Dikili Belediyesi, Balıkesir'in Dursunbey Belediyesi Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'ne üye oldu. Son kabullerle birliğe üye belediye sayısı 96'dan 102'ye yükseldi.

Olağan Meclis Toplantısı'nın ardından, "Ankara’nın Jeotermal Potansiyeli ve Ankara’daki Jeotermal Projeler" konulu panel gerçekleştirildi.