Kayseri'de yamaç paraşütü şampiyonası

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 'Ali Dağı'nda yapılan uluslararası yamaç paraşütü yarışmaları kent ekonomisine katkı sağlıyor' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Talas Belediyesi, dünya çapında hava sporları merkezleri arasında gösterilen Ali Dağ'ı Uluslararası Yamaçparaşütü Kupasına 7.kez ev sahipliği yaptı. Hava sporları merkezleri arasında gösterilen Ali Dağı'ndaki şampiyona heyecanı, antrenman ve gösteri uçuşlarının ardından başladı. Yaklaşık 2 bin metre rakımlı Ali Dağı'nın zirvesinde oluşturulan alandan uçan 5 ülkeden 9'u kadın 133 yarışmacı 80,3 km'lik Develi hedefine doğru uçmaya çalıştılar.

Yelkenkanat ve yamaçparaşütü gibi hava sporları açısından dünya çapında önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu şöyle konuştu,"Bu gibi organizasyonlar ilçe tanıtım ve turizmine katkı sağlıyor.2004 yılından bu yana ulusal ve uluslararası olmak üzere 11 kez yamaçparaşütü şampiyonası yapıldı. Yamaçparaşütü yarışmasına Ali Dağı ise  7. kez  ev sahipliği yaptı.Ali Dağı, mesafe uçuşları için havanın müsait olduğu yerlerin başında geliyor. Birinci gün antrenman ve kayıt olmak üzere  5 gün süren yarışmada toplamda 433,5 kilometre uçuş yapıldı "dedi.

Palancıoğlu,"Bu yarışmaya ülkemizin yanı sıra Ukrayna,  Bulgaristan, İran gibi ülkelerden de toplamda 133 sporcu katıldı. Katılan sporcuların birçoğu aileleri ile geldi. Bu yarışmalar sayesinde yurt içi ve yurt dışından serbest uçmaya gelenler yıl içerisinde konaklama, yeme içme gibi turizm faaliyetlerinde bulundular. Bu yarışmada sabah kahvaltısı ve öğlen kumanyası belediyemiz tarafından karşılandı. 5 gün süren yarışmaya ortalama günlük bin ziyaretçi katılım sağladı. Böylece yarışma süresince de Kayseri ekonomisine katkı sağlandı"diye konuştu.