Kırıkkale'de tarım fuarı açıldı

1. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nda 70 firma temsilcisinin katıldığı fuarda, tarım makineleri, tarımsal ürünler, yem çeşitleri ve yöresel gıda ürünleri sergileniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kırıkkale'de 1. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

Kırıkkale Vali Vekili Mükerrem Ünlüer, Valilik, Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Cumartesi Kapalı Pazar yerinde açılan fuarda, bu tür etkinliklerin bir şehrin tanıtılmasında en önemli etken olduğunu söyledi.

Avrupa'da sadece fuarlar düzenleyerek ayakta durabilen şehirler olduğuna dikkati çeken Ünlüer, şöyle konuştu:

"Oysa biz Kırıkkale'de birincisini yapıyoruz. Keşke bugün 10'uncusunu, 15'incisini yapıyor olsaydık. Emin olun fuarlar şehirlere çok şey katıyor. Buraya katılan firmalar bir araya gelerek, bilgi ve teknoloji paylaşımı yapıyor. Üreticilerimiz, çiftçilerimiz toplu halde bu teknolojiyi bir arada görüyor ve fiyat mukayesesi yapıyor. Kendilerine en uygun ürünü görmüş oluyor. Fuarlar hem kullanıcıyı hem de üreticiyi bir araya getirerek ikisi arasındaki etkileşimi sağlıyor."

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak hayvancılığı desteklemek, genç çiftçiyi köyünde ihdas etmek, orada hayatını idame ettirebilmek adına 30 bin lira hibe ve 50 bin lira faizsiz krediyi hükümetin gündeme getirdiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Ünlüer, Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek, fuar alanını gezdi.

70 firma temsilcisinin katıldığı 3 gün açık kalacak fuarda, tarım makineleri, tarımsal ürünler, yem çeşitleri ve yöresel gıda ürünleri sergileniyor.