Mersin 10. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Yerli ve yabancı 120'den fazla firmanın katıldığı fuar, 8 Mart'a kadar açık kalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Forum Fuarcılık, Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Mersin 10. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı. 

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Yenişehir Fuar Merkezi'ndeki açılışta, kentin, limanı, serbest bölgesi, yetiştirilen ürünleriyle ticaret ve tarım kenti olduğunu söyledi. 

Kentin, 5,5 milyar dolarlık tarımsal üretimiyle de dikkati çektiğini ifade eden Çakacak, "Mersin, 158 bin dekarla Türkiye'deki örtü altı üreticiliğinin yüzde 25'ini karşılıyor. İlimizle özdeşleşen muz, Türkiye üretiminin yüzde 75'ini karşılıyor. Çilek'te yüzde 36, limonda yüzde 56 ile üretimde Türkiye'nin ilk sıralarında yer alıyor" diye konuştu. 

Mersin'de tarımsal ürün ihracatının önemli ölçüde arttığını dile getiren Çakacak, şöyle konuştu: 

"Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı için hükumetimizin hedeflediği 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşabileceğimize olan inancımız, ilimizin gösterdiği ihracat performansıyla daha da pekişmektedir. Mersin'de tarımsal ürün ihracı önemli ölçüde artmıştır. Son 10 yılda bitkisel ürün ihracatımızda 4 kat artış olmuş. Yani 303 milyon dolardan 1,3 milyar dolara çıkmış. Yine aynı şekilde yaş sebze, meyve ihracatı 3,5 kat artarak 129 milyon dolardan 589 milyon dolara yükselmiş. Hububat, bakliyat ihracatımız 4,5 kat artarak 129 milyon dolardan 581 milyon dolara çıktı. 10 yıl içinde bitkisel ürün ihracatı 4-4,5 kat artmıştır. İlimizin sahip olduğu bu potansiyelin daha iyi değerlendirilmesiyle bu rakamların artacağına inanıyoruz."  

Yerli ve yabancı 120'den fazla firmanın katıldığı fuar, 8 Mart'a kadar açık kalacak. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir