Ödemiş OSB’nin altyapısını Şahinler İnşaat yapacak

Tamamlandığında Ödemiş ekonomisine büyük getiri sağlayacak olan organize sanayi bölgesinin alt yapı hizmetlerini alan Şahinler İnşaat ile yapım sözleşmesi imzaları atıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR(DÜNYA)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca 25 Haziran 2015 tarihinde yapılan Ödemiş Organize Sanayi'nin alt yapı uygulama ihalesini kazanan Şahinler İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Ödemiş Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanlığı arasında sözleşme imzalandı.

Önceki gün (27 Temmuz 2015 tarihinde) gerçekleşen Ödemiş Belediyesi hizmet binasında yapılan imza törenine Kaymakam Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı A.Mahmut Badem,  Şahinler İnşaat ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şahin, OSB yönetim kurulu üyelerinden Kasım Sevin, Nurettin Yıldız ve Özkan Mucuk katıldı.
21 yıldır süren proje tamamlanıyor.

21 yıl önce başlayan serüvende mutlu sona yaklaşıldığını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; “Seçimlerden önce söz vermiştik. Sözümüzün yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen süreçte yeni bir yönetim kurulu oluşturarak, çalışmaları hızlandırdık. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık ve bakanlık yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yatırım programında ilk sırada yer almasını ve ihalenin yapılmasını sağladık. Elektrik alt yapı projesiyle İZKA’dan 1,5 milyon lira hibe aldık” dedi.

OSB bölge ekonomisine canlılık kazandıracak
Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu da Ödemiş OSB’nin tekrar canlandırılması konusunda büyük gayret sarfedildiğine dikkat çekerek, “Sonuç olarak bugün alt yapı işlerinin ihalesinin yapım sözleşmesini imzalıyoruz.  Her ay yaptığımız toplantılarda yeni katılımcıları görmek bizleri gayretlendiriyor. En son Pınar Süt firmasının bölgede inceleme yapması çok ciddi bir gelişmedir. OSB’nin faaliyet geçmesiyle Ödemiş, Kiraz ve Beydağ da ekonomik bir hareketlilik olacaktır” dedi.

Şahinler İnşaat Madencilik San. ve Tic. A.Ş. ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Şahin, önümüzdeki günlerde OSB’de şantiye kurarak bölgede çalışmalara başlayacaklarını belirti.

Ödemiş OSB’nin kanalizasyon, yol ve çevre düzenlemelerini kapsayan alt yapı ihalesine 5 firma katıldı ve Şahinler İnşaat ihaleyi  yüzde 41 kırımla kazandı.