“OSB içinde olmayan firmaların ihracat yapması zorlaşıyor”

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Üretimimizi sürdürebilmek ve kalitemizi artırmak istiyorsak, sanayi bölgelerimizin geleceğini şekillendirmemiz lazım” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünyada gümrük mevzuatlarının değiştiğini belirterek, Organize Sanayi Bölgeleri içinde olmayan işletmelerin ihracat yapmasının zorlaşacağını söyledi.

Kentin doğusunda yaklaşık 100 firmanın faaliyet gösterdiği Barakfakih Islah OSB’de düzenlenen istişare toplantısında konuşan BTSO Başkanı Burkay, Bursa’da Kayapa bölgesi ile başlatılan ıslah OSB sürecinin Akçalar ve Barakfakih Bölgeleri ile devam ettiğini hatırlattı.

OSB kimliğine kavuşan bölgelere avantajlar sunulduğuna işaret eden İbrahim Burkay, “Dünyada gümrük mevzuatlarının değişmesiyle birlikte organize sanayi bölgelerinin içinde üretim yapmayan işletmelerin ihracat yapması zorlaşıyor. Dünya bu yöne doğru ilerliyor. Artık devletimiz sanayicilerin ‘OSB’ çatısı altında faaliyet göstermesi için teşvikler veriyor. Üretimimizi sürdürebilmek ve kalitemizi artırmak istiyorsak, sanayi bölgelerimizin geleceğini şekillendirmemiz lazım” dedi.  Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra Kestel Kaymakamı Ziya Polat, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Körüstan, Emin Akça ve Hasan Gürses, Barakfakih Sanayici ve İşadamları Derneği (BARSİAD) Başkanı Arif Demirören ve bölgede faaliyet gösteren firmaların yöneticileri katıldı.