Samsun'da kar seralara zarar verdi

Çarşamba Ovası'nda kar nedeniyle çok sayıda sera zarar gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çarşamba Ovası'nda etkili olan kar nedeniyle örtü altı seracılık yapan çiftçilerin seraları yıkıldı, ürünler kar altında kaldı. 

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, seraların çöktüğü alanlara giderek incelemede bulundu. Örtü altı üretim yapılan yaklaşık 2 bin seranın çöktüğünü belirten Muammer Aydemir, zararın çok büyük olduğunu dile getirdi. 

Turgutlu ve Damlataş mahallelerinde incelemede bulunan Aydemir, "İlçemizin Damlataş ve Turgutlu mahallelerinde çiftçilerimiz çoğunluğu örtü altı ürün yetiştirmekte. Kar yağışının ardından bu seraların yüzde 80'i yıkılmış durumda. Seralarımız içinde marul, maydanoz ve soğan buluyordu. Bir seramızın maliyeti yaklaşık 15 bin lirayı buluyor. Bunun yanı sıra seranın içindeki ürünün de yok olduğunu göz önüne alırsak, ciddi bir maddi kayıp var. Çarşamba'da sera üretimi yapan çiftçilerimiz tamamen bitmiş durumda. Çiftçilerimizin çoğu bu seraların yapımında bankalardan kredi aldı. Şu anda gördüğümüz kadarıyla, muhtarlardan aldığımız bilgiye göre 20 milyon liranın üzerinde bir zarar söz konusu. Bu konuda yetkilerden yardım istiyoruz. Milletvekillerimizin ve siyasilerimizin bu konuda bizlere yardımcı olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Damlataş ve Turgutlu mahallelerinin muhtarları ise köylerinde örtü altı üretim yapılan seraların yüzde 80'inin yıkıldığını, hala kar nedeniyle ulaşamadıkları seralar olduğunu belirtti. 

Bölgede kar kalınlığının bir metreye yaklaştığını söyleyen muhtarlar, böyle bir felaketi daha önce yaşamadıklarını ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir