Sinop Cezaevi’ndeki tekstil fabrikası hizmete girdi

1 milyon dolar yatırım tutarıyla kurulan tesiste 210 hükümlü istihdam edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ercan ÜSLÜ                                             

Sinop E Tipi Açık-Kapalı Cezaevi’nde kamu ve özel sektör işbirliği ile kurulan tekstil fabrikası üretime geçti. 1 milyon dolar yatırım tutarıyla kurulan tesiste 210 hükümlü istihdam edilecek. Tesis, kamu ve özel sektör işbirliği ile kurulan dünyadaki ilk tesis olma özelliğine sahip.

MÜSİAD koordinasyonunda yürütülen, Adalet Bakanlığı, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu ve Positive Enerji, Tekstil A.Ş işbirliği ile Sinop E Tipi Açık-Kapalı Cezaevi içinde kurulan tekstil fabrikası hizmete girdi. Cezaevinin açık bölümünde 2500 metrekare alan üzerine kurulan tesisin açılışı dün törenle yapıldı. Positive Enerji, Tekstil A.Ş tarafından 1 milyon liraya kurulan tesiste toplam 300 kişi istihdam edilecek. Bunun yüzde 70’i cezaevindeki hükümlülerden, yüzde 30’unun ise sivil personelden oluşacağı belirtildi. Günde 1000 adet gömlek üretilen tesiste, hedef bunu 3 bine çıkarmak. Proje kapsamında sosyal güvence altına alınacak hükümlüler, ayrıca belli bir ücret de alacaklar. 

Açılış töreninde konuşan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, projenin tüm dünyaya model olması gerektiğini belirterek, “Bizler dışarıda çoğu zaman vaktin nasıl geçtiğini anlamasak da cezaevlerinde zaman geçmek bilmiyor. Bu vesileyle bu insanların burada uğraşları olacak. Böylece hem üretime, hem de kendilerine katkı sağlayacaklar” dedi. Törene Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş ile MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da katıldı.