Sütün değerini artıracak proje

Manisa'da Yunusemre Belediyesi, sütün değerini soğuk zincir projesi ile artıracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA (DÜNYA) - Yunt Dağı bölgesinde tarım ve hayvancılığa destek veren Yunusemre Belediyesi, ilk kez İzmir’de uygulanan ve koyun-keçi sütü üreticisine büyük kazanç sağlayan ‘‘Sütte Soğuk Zincir Projesi’’ni hayata geçirdi.

Yunusemre Belediyesi, Yunusemre Kaymakamlığı, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Yağcılar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğiyle kurulan Süt Toplama Merkezi, Muradiye Yağcılar Mahallesi’nde törenle açıldı.

Belediye olarak Kaymakamlık ve STK’lar ile ortak projeler üretip Yuntdağı bölgesini kalkındıracaklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yağcılar Süt Toplama Merkezi projesine verdiği destek için İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne teşekkür etti. Soğuk zincirde toplanan sütlerin tüketici için hijyen ve sağlık, üretici içinse bol kazanç anlamına geldiğini ifade eden Çerçi, 31 bin baş sağmal küçükbaş hayvan bulunan Yunusemre ilçesinde koyun ve keçi yetiştiriciliğine desteklerinin süreceğini dile getirdi.

Bin ton süt toplamayı hedefliyor

Sezon sonuna kadar 400 ton, gelecek yıl ise toplamda 1000 ton süt toplamayı hedeflediklerini kaydeden Çerçi, “Projemizin çıkış noktası, hayvanların genetik ıslahı, modern tekniklerle verim artışı sağlanması ve ürünlerin sağlıklı şekilde toplanarak maksimum karlılıkla pazarlanması olarak özetlenebilir. Bu yapılan çalışmalara aşama aşama belediye olarak destek vereceğiz. Yunt Dağı Yunusemre’nin göz bebeğidir” şeklinde konuştu.

Açılış töreninde projeyi değerlendiren İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer ise teknik destek vererek İzmir’de yakaladıkları başarının Manisa’da tekrarlanması için çalıştıklarını belirtti. Soğuk zincir altına alınan sütün değerinin ve pazarının daha fazla olduğunu vurgulayan Özer Türer, proje kapsamında yetiştiricinin gelir seviyesinin yükseleceğine dikkat çekti. Türer, Hükümet ile Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan gelen desteklerin yerinde kullanılmasıyla yörede ekonomik hareketlenmenin kaçınılmaz olacağını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir