Uludağ'a kar düşmeden rezervasyonlar başladı

Sezonun aralık ayının ortalarında açılması beklenen Uludağ'da, hazırlıklarını sürdüren oteller mevsimin ilk karı düşmeden rezervasyonlara başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da sezonun aralık ayının ortalarında açılması beklenirken, hazırlıklarını sürdüren oteller mevsimin ilk karı düşmeden rezervasyonlara başladı. 

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren, Bursa-Uludağ karayolu ile "oteller bölgesi"nde yeni sezon hazırlıklarının bütün hızıyla devam ettiğini söyledi. 

Beceren, Uludağ Milli Parkı gişelerinden oteller bölgesine kadar olan bölümün asfaltlama ve iyileştirme çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, bu sene tatilcilerin Bursa-Uludağ karayolunda daha güvenle ve konforlu seyahat edeceklerinin altını çizdi. 

Kayak pistlerindeki mekanik tesisler ile otellerde konaklamaya ilişkin hazırlıkların yapıldığını anlatan Beceren, artık kar beklediklerini ifade etti. 

Beceren, meteorolojik tahminlere göre bu sezon kar sıkıntısı yaşanmayacağını kaydederek, "Kar yağışında bir sıkıntı olmazsa geçmiş yıllarda olduğu gibi sezon aralık ayının ortalarında, 15-20'sinde açılır. Şu anda gayet güzel ön rezervasyonlar var. Kar yağmaya başladığında rezervasyonlar da katlanarak artacaktır" diye konuştu.  

"Arap ülkelerinden ciddi talepler bekliyoruz" 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş da Uludağ'ın, Türkiye'nin en önemli kış destinasyonlarından biri olduğunu belirtti. 

Akkuş, "Uludağ" markasının, eski ihtişamlı günlerine kavuşması için konunun taraflarıyla koordineli çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatarak, bu çerçevede Bursa-Uludağ karayolunun rehabilitasyonundan, oteller bölgesindeki altyapıya kadar birçok konuda sıkıntıların büyük ölçüde aşıldığını anlattı. 

Yeni teleferik hattı Uludağ'ın cazibesini artırdı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni teleferik hattını oteller bölgesine kadar uzatmasının önemine işaret eden Akkuş, karayoluna alternatif sağlayan teleferik hattının, Uludağ'ı daha ulaşılabilir kıldığını ve cazibesini artırdığını dile getirdi. 

Akkuş, seyahat acentelerinin Uludağ'a özel çalışmalar yaptığını belirterek, "Şu anda yurt dışından da içinden ön rezervasyonlar gelmeye başladı. Rusya'dan eskisi gibi bir hareket beklemiyoruz ancak geçen yıllarda olduğu gibi Arap ülkelerinden ciddi talepler bekliyoruz. Kar düştüğü anda rezervasyonlar artacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir