Şehit astsubayın cenazesi memleketine gönderildi

Diyarbakır'da şehit olan astsubay üstçavuş Aydoğdu'nun cenazesi, memleketi Ordu'ya gönderildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Bağlar ilçesinde pazarda eşi ile alışveriş yaparken yüzü maskeli 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamayan, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nda görevli  şehit astsubay üstçavuş Nejdet Aydoğdu (25) için 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda tören yapıldı.

Törende, saygı duruşunda bulunulması, şehidin özgeçmişinin ve duaların okunmasının ardından Aydoğdu'nun naaşı askeri uçakla Samsun'a uğurlandı. Şehidin cenazesi, Samsun'dan karayoluyla memleketi Ordu'ya götürülecek.

Şehidin eşi Esra ile annesi Selma tören boyunca gözyaşlarına hakim olamazken, yakınlarının ve askerlerin destekleriyle ayakta durabildiler.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, şehit yakınlarının yanına giderek başsağlığı dileğinde bulundu.

Törene Orgeneral Öztürk'ün yanı sıra Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ile kurum amirleri, askeri erkan ve şehidin yakınları katıldı.

 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 2013 yılında 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ne tayin olan Aydoğdu'nun yaklaşık 1 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığı belirtildi.

Aydoğdu'nun baba ocağında yas var

Öte yandan, Aydoğdu'nun memleketi Ordu'nun Pelitliyatak Mahallesi'ndeki baba ocağında üzüntü hakim.

Aydoğdu'nun şehit edildiği haberi üzerine akrabaları ve komşuları tarafından Pelitliyatak Mahallesi'ndeki evine Türk bayrakları asıldı.

Mahalle muhtarı Dursun Karayiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını söyledi. 

Şehit  Nejdet Aydoğdu'nun Hüseyin ve Ayşegül çiftinin altı çocuğundan biri olduğunu bildiren Karayiğit, "Mahallemizde çok sevilen bir evladımızdı. Yaklaşık bir yıl önce Esra kardeşimizle evlenmişti" dedi.

Nejdet Aydoğdu'nun izinli olduğu dönemlerde mahalleye gelerek zaman geçirdiğini anlatan Karayiğit, babasının da iki yıl önce yaşamını yitirdiğini belirtti. Karayiğit, "Çok üzgünüz, eşi daha dört aylık hamile. Çocuğunu kucağına alamadan maalesef şehit oldu" dedi.

Bu arada şehidin annesi Ayşegül Aydoğdu'nun oğluyla Diyarbakır'da yaşadığı, kardeşlerinin de farklı illerde bulundukları öğrenildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir