Şehit başkomiser son yolculuğuna uğurlandı

Bingöl'deki silahlı saldırıda şehit edilen başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun cenazesi memleketi Amasya'da toprağa verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMASYA - Bingöl'deki silahlı saldırıda  şehit edilen başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun cenazesi, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığıcenaze töreniyle memleketi Amasya'da toprağa verildi.

Şehidin Hızırpaşa Mahallesi'ndeki baba ocağı önünde taziye çadırı kuruldu. Hatipoğlu'nun eşi Sibel, babası İlyas ve annesi Adeviye ile yakınları, burada taziyeleri kabul etti. Şehidin ailesinin eviyle çevredeki evlere Türk bayraklarının asıldığı görüldü. 

Daha sonra şehidin Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, helallik için babaevine getirildi. Burada şehidin eşi, annesi, babası ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin 2 yaşındaki kızı Yaren Elvan da yakınlarının kucağında olanları izledi.

Hatipoğlu'nun cenazesi, öğle vakti Sultan 2. Beyazıd Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Tekirdede mezarlığındaki şehitlikte defnedildi.

Camide şehidin tabutu önünde gözyaşı döken anne Adeviye ve acılı eş Sibel Hatipoğlu'nu, törene katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz teselli etmeye çalıştı. 

Cenaze namazına, şehidin yakınları, bakanlar Ala ve Yılmaz'ın yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir