Sektör 'BURTARIM 2014'te buluşuyor

Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarı 14 Ekim’de kapılarını açıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından hazırlanan BURTARIM 2014, Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 7. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı, 14-18 Ekim tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Fuarla ile ilgili değerlendirme yapan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Tarımsal kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ile tarım ve hayvancılık sektöründe önemli yere sahip Bursa şehrinde düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarları, 25 ülkeden 524 firma ve firma temsilciliğinin katılımında, 7 ayrı salonda, 40 bin metrekare kapalı, 30 bin metrekare açık sergileme alanından oluşan 70 bin metrekare alanda yurtiçi ve yurtdışından 275 bin ziyaretçi hedefi ile hazırlanmaktadır. Fuarlar, Avrupa'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya, Kafkaslardan Rusya'ya kadar ülkemizin tarım sektöründe bölgesinin en önemli oyuncusu olması adına önemli bir misyon üstlenen Tüyap tarım fuarlarının gerek ziyaretçi gerekse metrekare bakımından en büyük halkalarındandır” dedi.
 
İkili iş görüşmeleri yapılacak

Ersözlü, ülke sınırlarını aşan fuarın; A.B.D., Afganistan, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Beyaz Rusya, Bolivya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Fas, Fransa, Gürcistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İspanya, İsveç, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Somali, Sudan, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Uruguay, Ürdün ve Yunanistan’dan davetli alım heyetlerine ev sahipliği yapacağını, ayrıca fuar süresince 14 Ekim ve 15 Ekim tarihlerinde ikili iş görüşmelerinin organize edildiğini aktardı.

Ersözlü, fuarın, 16-17-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Bursa Tarım Kongresi, 15 Ekim tarihindeki ‘Türkiye’nin Tarım Politikaları ve Gelecek Vizyonu” konulu panel ile dopdolu geçeceğini de sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir