Altunbilek: Mağaza başına iki kişi alacağız

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Altunbilek, "Mağaza başına ortalama en az 2 kişi alıp istihdamda yüzde 10 büyümeyi hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstihdamda seferberlik çağrısına dernek ve meslek birliklerinden destek gelmeye devam ediyor. Türkiye genelinde 16 perakende derneğinin çatı örgütü olan Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'istihdam seferberliği' çağrısına desteğini açıkladı. Türkiye'de 3 bin 149 mağazada 66 bin kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, "Yıl sonuna kadar artı 1 ile yetinmeyip mağaza başına ortalama en az 2 kişi istihdam ederek geçen yıla oranla istihdamda yüzde 10 büyümeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Mustafa Altunbilek, “Türkiye genelinde 16 perakende derneğinin çatı örgütü olarak hizmet veren TPF olarak ülke ekonomisini canlandıracak her türlü projenin yanındayız ve fedakârlık yapmaya da hazırız. Cumhurbaşkanımızın işsizlik oranlarının düşürülmesiyle ilgili yaptığı çağrıyı yerel zincirler olarak desteklemekten gurur duyacağız.” ifadelerini kullandı.

Zor bir yıl olmasına rağmen 2016’yı yüzde 10 büyüme ile kapatarak yerel zincirlerin cirosunu 30 milyar TL’ye çıkardıklarını söyleyen Altunbilek “Toplam market grupları içerisindeki istihdam payı yüzde 40’a ulaşan yerel zincirler olarak 2017’de sadece istihdamda değil ciroda da yine çift haneli büyüme yakalayıp ciromuzu 33 milyar TL seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.