İnşaat ustalarına "Mesleki Yeterlilik Belgesi" verilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilk kez Kayseri'de başlatacağı uygulama ile "Geçici Ustalık Yetki Belgesi" ile çalışan inşaat ustaları, alacakları eğitimin ardından "Mesleki Yeterlilik Belgesi"ne kavuşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin 81 ilindeki 384 bin inşaat ustasına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı eğitimlerden geçtikten sonra "Mesleki Yeterlilik Belgesi" verileceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, inşaat sektöründe çalışan ustaların eğitim programının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyetinin katılımıyla ilk kez Kayseri’de başlatılacağı belirtildi.

Programın amacının, inşaat ustalarının eğitilmesi, yetkinliklerinin belgelendirilmesi ve kayıt altına alınarak izlenmeleri olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları arasında imzalanan protokolle zorunlu hale gelen eğitimler sonrası ustalar, 'Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni' almaya hak kazanacaklar. 'Geçici Ustalık Yetki Belgesi' ile çalışan 384 bin inşaat ustasının faydalanacağı eğitimler, 81 ilde gerçekleştirilecek. Programın startının verileceği Kayseri'de ilk etapta 'ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, seramik karo kaplamacısı ve sıvacı' olmak üzere 4 meslek grubundan toplam 116 usta eğitim alacak."