İnşaat ve gayrimenkul sektörünün kalbi Bursa'da atıyor

Bursa İnşaat Fuarı ve Rising City Bursa Gayrimenkul Fuarı kapılarını açtı. 60 binden fazla kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuarlar 23 Nisan'a kadar açık kalacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gülay Soydan PEHLEVAN

BURSA - Bursa İnşaat Fuarı (15. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı) ile Rising City Bursa Gayrimenkul Fuarı (2. Konut, İşyeri, Arsa, Yatırım ve Finansman Fuarı), eş zamanlı olarak Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Birçok ilden 252 firmanın katılımıyla, 6 salon ve açık alandan oluşan 35 bin metrekarelik alanda hazırlanan fuarlar, 23 Nisan'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarlara, 33 ülkeden ve yurtiçinden 41 kentten toplam 60 binden fazla yerli ve yabancı ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Fuarlara, Körfez ülkelerinden, Ortadoğu ve Arap yarımadasından, Balkanlardan ziyaretçiler gelmeye başladı. Yurt içinden farklı noktalardan, özellikle büyükşehirlerden misafirler bekleniyor.

Türkiye'de düzenlenen fuarlar içinde Bursa İnşaat Fuarı ikinci, Rising City Bursa Gayrimenkul Fuarı da en büyük fuar olma özelliğine sahip.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Rising City Bursa Gayrimenkul Fuarı, yüzde 35 oranında büyüdü. 100 firma nitelikli projelerini sergiliyor. 1+0'dan 6+2'ye, müstakil konuta, arsa, ofis ve dükkana kadar proje çeşidi bulunuyor.

Bursa İnşaat Fuarı, 150 firmanın katılımıyla gerçekleşiyor. Bu fuara yurt dışından önemli ziyaretçi kitlesi bekliyor. Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Gürcistan, İran, Irak, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mısır, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Umman ve Ürdün'den misafirler katılımcı firmalarla buluşuyor.

Bursa İnşaat Fuarı; Tüyap Bursa Fuarcılık ve BTSO organizasyonunda, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) işbirliğinin yanı sıra, Bursagaz, Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle hazırlanıyor. Rising City Bursa Gayrimenkul Fuarı da BTSO öncülüğünde İMSİAD ve Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) işbirliğiyle düzenleniyor.