Kadıköy'e 1.2 milyarlık proje geldi

Depolama alanı, USB’li priz, ekstra yalıtım ve misafir odası gibi özellikler sunan 1.2 milyar liralık The Mandarins Acıbadem, iki etap halinde yapılıyor. Projede yaşam ise Mayıs 2018’de başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İLHAN

Dünyadaki bütün Ikea mağazalarına batarya ve armatür üreten Sinan Özeçoğlu ile inşaat sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren bir şirketin yönetim kurulu üyesi olan Bülent Selimoğlu 1.2 milyar TL’lik proje için bir araya geldi. İki ortak ilk proje için Kadıköy’den başlangıç yaptı. The Mandarins Acıbadem adıyla yapılan proje 10 aydır satışta ve yüzde 60’ı satılmış durumda.

Projeyle ilgili bilgi veren Mandarins Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Özeçoğlu, iki etap halinde yapılan projenin ilk etabının yatırım değerinin 550 milyon olduğunu aktararak, “Projemizin ilk etabına 2015 yılında başladık. Yaklaşık 10 aydır satışta olan projemizin satışlarının yüzde 60’ını tamamladık. Projemizin ikinci etabına ise 2017’nin başında başlıyoruz. İkinci etapla beraber yatırım tutarı 1 milyar 200 milyon TL’ye ulaşacak” diye konuştu.

1+1’den 5+1’e kadar daire seçenekleri sunuluyor

Acıbadem, Fikirtepe ve Hasanpaşa’nın kesişme noktasında yer alan lokasyonu ile dikkati çeken projelerinin, kapanmayan manzarası ve detaylarda farklılaşan iç mimari özelliklere sahip olduğunu ifade eden Özeçoğlu, bölgede yenilikçi bir yaşam tarzını hayata geçirdiklerini belirtti. 1+1'den 5+1 dublekse uzanan daire seçeneklerinin yer aldığı The Mandarins Acıbadem’de, ısıtmalı açık ve kapalı yüzme havuzundan ekstra ses yalıtımlı duvarlara, yanmaz dış cephe kaplamalarına, elektrikli araç şarj ünitesinden fark yaratan concierge hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede konut sahiplerine hizmet sunduklarını söyledi. Ekstra ses yalıtımı ile odadan odaya çok daha az ses geçirildiğini aktaran belirten Özeçoğlu, “The Mandarins Acıbadem evde kullanılmayan eşyalar, alet edevat için kişiye özel depo hizmeti de sunuyor. Çağdaş yaşamın vazgeçilmezi USB girişlerini duvara entegre ettik. Özel su arıtma sistemi ile çeşme suyunun içilebilir hale getirdik. Misafirlik ise The Mandarins Acıbadem'de keyifl i yaşanıyor. Guest House sistemi ile The Mandarins Acıbadem, ücretsiz otel konforu sunan misafir odalarında misafirlere konforlu konaklama imkanı sağlıyoruz” dedi. Sinan Özeçoğlu, The Mandarins Acıbadem’in, tarihi Salı Pazarı'nın yanıbaşındaki özel konumu ve toplu taşıma dahil tüm ulaşım ağlarının kesişme noktasında olmasıyla kentin her noktasına rahat ulaşım açısından büyük kolaylık da sağladığını ifade etti.

Daire fiyatları 570 bin TL’den başlıyor

The Mandarins Acıbadem'de daire fiyatları 570 bin TL’den başlıyor. Özeçoğlu, lansman döneminde müşterilerine önemli indirimler sağladıklarını kaydederek, kampanyalarının hale devam ettiğini söyledi. The Mandarins Acıbadem'in 2018’in Mayıs ayında tamamlanacağını açıklayan Özeçoğlu, “Projemizden konut alanlara ise tapularını hemen teslim ediyoruz. Bu uygulamamız bölgedeki tek uygulama” diye konuştu.

Lokasyonuyla dekkat çekiyor, aileleri hedefliyor

The Mandarins Acıbadem’in sosyal donatıları ve kafe/restoran gibi alanları kendi içinde çözülmüş bir ortamda yaşamak isteyen aileler için tasarlanmış bir proje olduğunu anlatan Sinan Özeçoğlu, “Bu doğrultuda, ana hedef kitlemizin böyle bir yaşamı arzulayan, yakın bölgedeki aileler” dedi. Diğer taraftan, bulundukları bölgenin Azeri ve Kazak yatırımcılar başta olmak üzere yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördüğünü aktaran Özeçoğlu, “Ayrıca, özellikle tam karşımızda bulunan Akasya Alışveriş Merkezi ve Bağdat Caddesi dolayısıyla Körfez bölgesinden bireysel yatırımcılar da bölgeye ilgi duyuyor. Tabii bu yatırımcılar projemizi de ziyaret ediyor ve zaman zaman alım yapıyorlar” bilgisini verdi.

İTÜ’den statik onay aldı

Projelerinde statik onay açısından da farklılaştıklarını aktaran Sinan Özeçoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden aldıkları uluslararası standartlara uygun statik onay ile Kadıköy'ün kentsel dönüşüm bölgesinde bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Özeçoğlu şöyle konuştu:“İTÜ, projenin inşa edileceği bölgenin ve proje sahasının zemin özellikleri, betonarme taşıyıcı sistemin, yapılara gelmesi olası yüklerin, deprem yönetmeliği standartlarının, zemin raporu ile yapıların taşıyıcı sistemlerine göre temel sistemlerinin ve proje çizimlerinin genel konstrüktif esaslara uygunluklarını değerlendirdi. Buna göre The Mandarins Acıbadem, statik onay alarak bölgenin bilimsel kurum tescilli ilk projesi olarak fark yarattı.”

Bu konularda ilginizi çekebilir