Kılıçoğlu, 90’ıncı yılında müteahhitler ile buluştu

Kılıçoğlu Kiremit'in 90. yılı için düzenlediği etkinliğe çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TÜLAY TAŞKIN

ESKİŞEHİR - Kılıçoğlu Kiremit, 90. kuruluş yılı etkinliklerine Eskişehirli yapı müteahhitleri ve yapı sektör temsilcilerine verdiği yemek ile start verdi. Anemon Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda müteahhit katılırken, Kılıçoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Savaş Özaydemir’in ve Yapı Malzemeleri Grup Başkanı Barış Yalçın Özaydemir‘in birer sunum yaparak Kılıçoğlu’nu ve 90’ıncı yıla ulaşmadaki yol haritasını anlattı.

Barış Yalçın Özaydemir, Kılıçoğlu olarak son 10 yılda neler yaptıklarını, müşterilerine neler sunduklarını ve ne gibi değişiklikler yaşadıklarını anlattı. Barış Özaydemir, “Biz 90 yıldır lideriz. Sadece distribütörlerimiz ya da bayilerimizle değil müşterilerimizle ve çalışanlarımızla dahi güvene dayalı bir ilişki kurduk. İnsana çok değer veririz. Gelişmenin ana noktası insan, insan olmadan hiçbir şey olmuyor, biz her zaman insanlara yatırım yaptık” dedi.

Teknoloji olarak düzenli gelişim gösterdiklerini de anlatan Özaydemir, Türkiye’ye birçok teknolojiyi kuruluşunun ilk yıllarından itibaren Kılıçoğlu’nun getirdiğini belirtti. Özaydemir, “1940’larda kurduğumuz fabrikanın teknolojisi şu anda halen bir çok fabrikada yok. Liderlik sektöre yön vermekle olur, biz de tam bunu yaptık ve yapıyoruz. Kapasite olarak hem bugün hem de geçmişte hep ön plandaydık, sektörün her zaman lideri olduk ve devam edeceğiz. Biz bu değişimi 4 nesildir iyi yöneterek sağladık” açıklamasını yaptı.

‘Kılıçoğlu’nu bir okul olarak görüyorum’

Şavaş Özaydemir, 1981 yılında yönetim kurulu üyesi olarak girdiği Kılıçoğlu’na o günden bu yana emek verdiğini belirterek, 2005 yılında oğlu Barış Özaydemir’e grup başkanı olarak yönetimi devrettiğini söyledi. Özaydemir, artık şirketi oğlu Barış’ın yönettiğini ve tüm politikaları belirlediğini açıkladı. Çocukların bu işe bulaşmalarından çok memnun olduğunu anlatan Özaydemir, şöyle devam etti: “Kılıçoğlu’nu bir ekol ve bir okul olarak da görüyorum. Türkiye toprak sanayinin öncüsüdür. Çok firmanın analizleri hem bizim fabrikamızda yapılırdı, onlarında işlerine iyi kötü ışık tutardık. Modern tesisler ve modern işletme zihniyetiyle doğaya saygılı ve çevreciyiz. Ürünlerimiz her zaman garantili ve güvenilir, örgütlü bir pazarlamamız var” dedi.