Kongre merkezi işletmecisinden 700 milyon liralık yeni projeler

Haliç Kongre Merkezi işletmecisi Mehmet Naci Topsakal, gayrimenkul sektöründeki yatırımlarını artırdı. Aydın'da bir projeye başlayan şirket, İstanbul’da iki proje yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İLHAN

Mehmet Naci Topsakal, Haliç Kongre Merkezi işletmelerinin yanı sıra PİA Sahne Teknolojileri, Hicaz Havacılık Hizmetleri, Kuzey Şehircilik firmalarıyla yatırımlarına devam ederken, Yeni Yapı İnşaat markasıyla da inşaat sektöründeki yatırımlarını daha da artırıyor. Aydın’da 200 milyon liralık İnci Yaşam projesin inşaatına başlayan Yeni Yapı İnşaat, Eyüp Alibeyköy’de ise 300 milyon liralık Yeniköy Konakları’na başladı. Firma Bağcılar’da ise 150 milyon liraya rezidans projesi planlıyor. Markalı konut sektöründeki faaliyetlere ağırlık verdiklerini belirten Yeni Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Naci Topsakal; “Referans projelerimizden Haliç Kongre Merkezi inşaatını tamamlayarak hizmete sunduk. Yine Avrupa’da ödül alan Küçükçekmece Belediyesi yeşil binası, üniversite binaları, otel, iş merkezi ve sosyal tesisler gibi nitelikli projeler tamamladık. Farklı alanlarda ülkemizde örnek teşkil edecek bu tip projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Fiyatlar 578 bin TL’den başlıyor

Mehmet Naci Topsakal,“İstanbul ağırlıklı olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde de yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Aydın Nazilli Belediyesi ile hasılat paylaşımlı İnci Yaşam projemizin inşaatına 5 ay önce başladık. Bölgeden aldığımız yorumlar gayet memnun edici. Nazilli halkı İstanbul’un markalı konuttaki kalite ve konforuna sahip çıktı” şeklinde konuştu.

Topsakal; “İstanbul’un merkezinde ulaşım ve toplu taşıma konforuna sahip alanlarda projeler yapıyoruz. Eyüp Alibeyköy’deki yeni projelerimizden Yeniköy Konakları, İstanbul’da tüm yolların kesişme noktasında bulunuyor. Planlanan 2 metro hattının, bir tramvay hattının, Boğaz'dan geçen 3’lü tüp geçit ve Hasdal Kavşağı ile tüm yollara ve şehre bağlanan bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Eyüp - Alibeyköy’de yeni bir İstanbul kuruluyor. İstanbul’daki yoğun konut yapılaşmasına karşı, az katlı ve ferah yapılar, konaklar yapıyoruz"dedi. Projelerini ailelerin ihtiyaçlarına yönelik tasarladıklarını anlatan Topsakal, "Bu nedenle projelerimizde 1+1 ve 1+0 dairelere yer vermiyoruz. 380 konutun yer aldığı Yeniköy Konakları projemizde 2+1, 3+1, 4+1 ve bahçe dubleksi dairelerimiz var" diye konuştu. "Ticari alanlarımızı da sitenin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzerine planlıyoruz. Projelerimizde yeşile hep önem verdik. Zengin sosyal donatıların yer aldığı Yeniköy Konakları’nda; yeşil alanlar, bitişiğimizde 8,5 dönüm içinde yürüyüş yolları, spor alanları, parklar ve 5 dönüm yeşil okul alanıyla yeşille iç içe bir site inşa ediyoruz” diyen Topsakal projede daire fiyatlarının ise 578 bin TL’den başladığını açıkladı.

Yeniköy konakları ön satışa sunuldu

Projeye gelen yoğun ilgiye karşın ön satışa başladıklarını belirten Mehmet Naci Topsakal; “Emlak Konut GYO’nun başlattığı konut kampanyasının son döneminde Yeniköy Konakları projemizi ön satışa sunduk. Kampanyanın son haftasında satışa çıkmamıza rağmen lokasyon ve donatı özellikleri sebebiyle projemiz konut alıcıları tarafından büyük ilgi gördü ve dairelerin yüzde 22’si sahiplerini buldu. Şimdi de projemizde 60 ay ve 120 ay vadeli cazip bir kampanyaya başlıyoruz.” dedi.