Sur Yapı, 700 milyon liralık projesinde satışa başladı

Sur Yapı, İstanbul Koşuyolu'ndaki 700 milyon liralık projesini konut kampanyasına dahil etti ve satışına start verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

İSTANBUL - Sur Yapı, İstanbul Koşuyolu'nun nadir en büyük arazilerinden birinde gerçekleştirdiği Excellence Koşuyolu projesinin satışlarına başladı. 700 milyon liralık yatırım maliyeti bulunan projenin satışa çıkma tarihi ise konutta devam eden kampanyaların başarısı nedeniyle yaklaşık 1 ay öne çekildi. Projenin detaylarıyla ilgili konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Excellence Koşuyolu projesini mart ayının ortalarında satışa sunmayı hedefliyorduk. Ancak sektörde şu anda devam eden konut kampanyaları çok başarılı gidiyor. Biz de projenin satışını öne çekerek kampanyanın içine dahil ettik" dedi.

"10 yıl sonra yeniden bize nasip oldu"

Sur Yapı olarak konutta süren kampanyalar kapsamında 215 daire satışından 143 milyon lira ciro elde ettiklerini anlatan Elmas, böylece hedefl edikleri 2017 yılında hedefl edikleri 1 milyar lira cironun 143 milyon lirasını şimdiden yakalamış olduklarını söyledi.

Excellence Koşuyolu projesinin arsasının İstanbul'un en değerli arsalarından biri olduğunu ve bu nedenle projeye 1.5 yıldır hazırlandıklarını ifade eden Altan Elmas, "Bu bölge, Avrasya Tüneli'nin açılmasıyla daha da değer kazandı. Bizim projemiz de Avrasya Tüneli çıkışına 700 metre mesafede yer alıyor. Şehir içinde değeri bu kadar yüksek büyük araziler bulmak artık çok zor. Biz, 10 yıl önce bu arsa için ön protokol imzalamıştık ama olmamıştı. 10 yıl sonra yeniden bize nasip oldu" ifadelerini kullandı.

Konut seferberliği kapsamında bu projede için büyük fedakarlıkta bulunduklarını anlatan Elmas, şunları söyledi: "Bölgede fiyatlar Avrasya Tüneli'nin açılmasıyla yüzde 30'lara varan oranda arttı. Biz sadece 184 konutun yer aldığı bu projeyi de konut seferberliği kampanyasına dahil ettik. 25 bin liraya yaklaşan metrekare fiyatlarının bulunduğu bölgede, ilk 50 konut için metrekareyi ortalama 15 bin liradan satışa sunuyoruz."